Onverwachte ATB tocht door snerpende kou

Door de winterse omstandigheden pakten de leden van de A- en B-groep vandaag de ATB weer uit de stalling. De sterke snijdende koude wind zorgde ervoor dat het groepen beperkt bleven tot 5 leden voor de A en 7 leden voor de B-groep. Die bikkels verzamelden zich onder de koepel bij de Jumbo, lekker uit de wind. Eenmaal op gang viel het in de bossen best mee. Binnen een half uur kon de windjack uit en was er een kans om even een kiekje te maken. De scherpte is niet helemaal optimaal, maar dat had de fotograaf toen nog niet door. De paadjes in de Maashorst waren prima te rijden: lekker hard door de bochten. Na een poosje zagen we de mannen van de B-groep ook even, verder was het erg rustig.

Rond 10 uur was het tijd voor een kopje koffie in de Kriekenput. Even lekker opwarmen. De B-groep heeft onder leiding van kapitein Sjaak een mooie tocht door de Maashorst gefietst en heeft bij het boegbeeld van de Maashorst (bezoekerscentrum Slabroek) een heerlijke kop warme chocomelk, koffie of thee gedronken.

Voor de A groep werd de tocht na de pauze door materiaalpech wat ingekort: een gebroken ketting kon niet gemaakt worden omdat de kettingponsjes op de racefiets zaten. Daarom zo snel mogelijk naar de verharde weg om de pechvogel naar huis te slepen. Met dik 60 km op de teller kwamen we terug in Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *