Hageland Classic 2018 een succes

Afgelopen zaterdagochtend vertrokken we om 6:30 met 10 man sterk naar onze zuiderburen (Mol in België) om de jaarlijkse Hageland Classic te fietsen. De classic kent vele verschillende afstanden tussen de 70 en 185 km waarbij de A-groep (6 man) koos voor de 155 km en de B-groep (4 man) voor de 135 km waarbij er ook leuke uitdagingen (klimmetjes) waren.

 

De weergoden waren de fietsers goed gezind, met voor de tijd van het jaar een aangename temperatuur en nagenoeg geen wind. De tocht van Zeeland naar Mol verliep voorspoedig waardoor we na inschrijving rond 8:00 op de fiets vertrokken. Bij aanvang bleef de temperatuur steken rond de 8 graden maar gelukkig kwam de zon al vrij snel door en steeg de temperatuur. Na ongeveer 55 km hadden we de eerste pauze en konden de arm- en beenstukken worden verwijderd.

De eerste 30 km zijn redelijk vlak en konden mooi aanhaken bij een grotere groep zodat er een lekkere snelheid werd gereden. De eerste klimmetjes doemde op na 30 km en vanaf daar reden we onze eigen tempo zodat we keurig als groep verder trokken. De B-groep was na circa 6 uur weer terug op plaats van start en had er 138 km met 992 hoogtemeters opzitten. De A-groep had het keurig gedaan en hadden ondertussen al hun gebak en koffie genuttigd waarna de verhalen en ervaringen onder het genot een lekker welverdiend Belgisch biertje werden uitgewisseld.

De organisatie van de tocht was zoals gewend van deze club weer helemaal goed met een ruime bevoorrading per pauze plaats en een goed uitgezette tocht middels pijlen en/of GPS.

Kortom een wel geslaagde dag en absoluut een aanrader voor volgend jaar. De tocht is altijd in tweede volle weekend van april (voor 2019 zal dat dan zaterdag 13 april zijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *