B-groep kiest voor trainingsronde naar Alphen

Vandaag stond de tocht van Grave op de kalender maar gezien de groepssamenstelling en de wind (windkracht 4 vanuit het Oosten) werd besloten om een extra kuitenbijter te gaan doen. We hebben de tocht naar Alphen gedaan waarbij we met de wind in de rug lekker door konden trappen. Na circa 55 km met een mooi gemiddelde op de teller hadden we ons koffie moment in Alphen bij de Molen ‘Tot voordeel en Genoegen’. Zoals ieder van ons weet heb je daar goede koffie en een heerlijk stuk warme appeltaart met slagroom – de taart en slagroom is daar altijd van het huis. Deze extra brandstof  zouden we later ook nodig hebben.

Na de koffie vertrokken we met gekromde rug huiswaarts waar we nog 40 km recht tegen de wind (windkracht 4) in mochten – een streling voor de kuiten en bovenbenen. De appeltaart en slagroom waren weer snel vergeten.

En weer was het onze kapitein (Jan van de Zanden) gelukt om ons na 95 km klokslag 12:00 uur terug in Zeeland te hebben, toch nog gemiddeld 27.

Het polderlandschap tussen Maas en Waal blijft een mooi gebied om te fietsen, al zou het met iets minder wind prettiger zijn.

Bedankt voor de mooie route en goed gezelschap. Tot de volgende keer

Denk er aan volgende week zondag de Daphny van den Brand Classic. Schrijf je in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *