De ‘Daphny van den Brand’ Classic, absoluut een aanrader ook ik schrijf me in zegt Daphny. Nog 1 dag voor het inschrijven

Het is nu 6 jaar geleden dat Daphny met haar professionele wieler-carrière stopte. Ze heeft veel gewonnen waar ze dan ook keihard voor gewerkt heeft, niets voor niets en met talent alleen redt je het niet. Momenteel begeleidt ze geen rijdsters en geeft ze geen clinics meer doordat hun huidige passie (lees CycleXperience – hun fietswinkel, zie www.cyclexperience.nl ) en hun kleine kinderen alle aandacht vergen. Middels CycleXperience blijft ze natuurlijk heel nauw verbonden met het wielrennen. Samen met haar man Johan (ook een zeer verdienstelijke fietser) runt ze een fietswinkel waar gebruik kan worden gemaakt van hun expertises. Op termijn verwacht ze wel om weer met clinics te starten nu de verhuizing van de winkel afgerond is. De huidige locatie en pand is klaar voor de toekomst en biedt heel veel mogelijkheden, een bezoek zeker waard.

Na haar actieve wieler-carrière werd zij ambassadrice voor het vrouwenwielrennen hiervoor schreef ze columns in een fietsblad, gaf ze clinics op Papendal en stond aan de wieg van deze Classic. Voor de classic werd ze benaderd door de NTFU en om dit alleen te organiseren was teveel, natuurlijk doe je dat dan samen met de lokale fietsclub WSC-Zeeland.

We hebben Daphny gevraagd hoe zij tegen de Classic aankijkt en nu in het bijzonder omdat het eerste lustrum vol wordt gemaakt, dit is namelijk de vijfde Classic op rij. Zij is nog steeds zeer content over de Classic omdat dit een hele mooie tocht is voor een breed scala aan renners, de tocht is veilig uitgezet en gaat over mooie wegen in Brabant, Limburg en Gelderland. Een langere tocht van circa 150 km zou volgens Daphny een extra dimensie geven en een nog bredere doelgroep aantrekken. De huidige 2 afstanden (85 en 110 km) trekken vooral regionale renners aan en een langere tocht maakt het ook interessant voor renners die van verder moeten komen. Ook vind ze het een goede stap dat de Classic nu niet meer specifiek voor vrouwen is maar ook open is voor mannen, er zijn tenslotte ook veel koppels die fietsen en veel wielerclubs die gemengd fietsen. Wat is leuker dan dit samen te doen.

Daphny zelf rijdt de classic natuurlijk ook, het is een goede en gezellige tocht. Dat laatste is nog steeds wennen, omdat in wedstrijd- en trainingsverband het fietsen toch anders beleefd wordt. Zo is het voor Daphny de vierde keer in haar carrière dat ze een koffiepauze tijdens een rit neemt, dit was tijdens het actieve fietsen ‘not done’ en dat zit er nog steeds in. Fietsen blijft fietsen (lees rennen) en toeren is toch anders.

Komend weekend wordt het warm weer en Daphny geeft nog een tip om niet alleen water maar ook zeker sportdrank en/of vloeibare voeding te nemen. Dit is niet alleen goed voor tijdens de tocht zelf maar zorgt ook voor een sneller herstel van de spieren.

Hopelijk is er een goede opkomst en zien we je tijdens de tocht.

Daphny bedankt voor je tijd en wensen je veel plezier aanstaande zondag 8 juli.

Voor de tocht kun je inschrijven op zondag 8 juli tussen 8:30 en 9:30 voor een afstand van 85 of 110 km met vertrek vanaf camping De Heische Tip, Straatsven 4, 5411 RS Zeeland NBr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *