WSC-Zeeland doet de 6 lussen van Trois Ponts

Op zaterdag 4 augustus 6 uur in de ochtend vertrokken 7 mannen (6 A en 1 B groep) vanaf gemeentehuis naar Trois Ponts om daar de 6 lussen te gaan bedwingen. Het beloofde een zware dag te worden gezien de weersverwachtingen en deze bleken te kloppen. Al vroeg in de morgen ging te temperatuur al snel richting 28 graden om in de middag ruim boven de 30 uit te komen en dan zonder een zuchtje wind.

Een aantal routes gaan over dezelfde stukken en als nieuweling in dit gezelschap mag ik wel zeggen dat het een hele andere expertise is dan een ritje naar Berg en Dal. Een beklimming van 5 km is bijna standaard, Alle routes vertrekken vanuit het centrum van Trois Ponts en dit ligt dus mooi in een dal.

Na een rit van 2 uur arriveerde we op de plaats van bestemming en begonnen we direct aan onze eerste lus (lus 6) met een lengte van 28,4 km en 644 hoogtemeters. Vanuit het centrum dus eerst 5 km omhoog rijden, niet eerst vlak om lekker in te rijden, nee meteen aan de bak.

Direct na deze lus deden we lus nummer 1 met een lengte van 17 km en 402 hoogtemeters. Maar gelukkig was het na deze lus tijd voor een wel verdiend bakkie koffie

Na de koffie gingen we vol goede moed aan de bak voor lus 4 welke een rit is over 20 km en 502 hoogtemeters. Zelf (Teun) had na deze lus behoefte aan wat rust en lunch

Terwijl de A-groep koos om de zwaarste lus, nummer 2 met jawel klimpercentages tot 22%, waarbij ze Stockeu en cote Les Hezalles bedwongen, deze lus heeft een lengte van 23 km en 664 hoogtemeters.

De groep kwam moe maar voldaan terug en waren duidelijk toe aan een goede lunch en kalmerend verzetje

Na een langere pauze werd besloten om nog 1 laatste lus te doen omdat het toch wel erg warm werd met temperaturen van circa 34 graden en we kozen voor lus nummer 5 met een verkorte lengte van 20 km en wederom circa 510 hoogtemeters.

Al met al een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Weet wel dat enige training en wat klimmeters een vereiste is.

2 gedachten over “WSC-Zeeland doet de 6 lussen van Trois Ponts”

    1. Hoi Frans vond het ook een hele mooie dag en wil er volgende keer weer graag bij zijn. Vond het ook heel fijn dat het hele team zich heeft aangepast aan de zwakste (ik dus). Zou het natuurlijk nog leuker vinden als ook andere van de club zich hiervoor aanmelden, maar dat komt nog wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *