Corona test

Tijdens het fietsen heb ik altijd last van een loopneus. Ik moet dus regelmatig mijn neus ophalen. Veel andere fietsers hebben daar ook last van. Ik heb het altijd al, en in de stuifmeeltijd is het erger.maar toch, ook om de collega’s gerust te stellen, even laten testen. Je belt 0800-1202. Zorg dat je je rijbewijs met bsn nummer bij de hand hebt. Je krijgt iemand aan de lijn die je naam, adres, bsn en emailadres wil weten. Het kan in Uden, deze kant van de industrielaan. Je spreekt een tijd af dat je er moet zijn, liefst met de auto, maar fiets kan ook.

Vanaf dat belletje moet je thuis blijven. Je hebt immers klachten. De test zelf stelt niets voor. Je komt aanrijden , bij een eerste persoon in regenpak draai je je raampje open. Hij vraagt je naam, ziet op de lijst dat het klopt, maar vraagt ter controle je bsn. Dan rijd je een tent binnen, waar eendame, alweer in regenpak, met een wattenstaafje in je neus pulkt, en nog een voor achter in je keel. Dan krijg je nog een folder, en mag je naar huis. En, vooral thuis blijventot ze je bellen. En, hoewel ik overtuigd was van een goede uitslag, was dat toch nog spannend. Maar na het verlossende telefoontje kan ik mijn fietsmaten vertellen dat ik geen corona heb. Tenminste, ik had het niet op het moment van de test.

Ik probeer dus toch nog maar om de regels zo goed mogelijk na te leven.

Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *