Geschiedenis
Oprichting: WSC Zeeland 08-02-71

Eerste doel was om een ronde van Zeeland te organiseren. En indien mogelijk de Zeelandse renners te steunen in de kosten.

Bij de eerste oprichtingsvergadering waren aanwezig:

Namens de windmolens uit Geffen, Ad van de Meulenreek.

Namens stichting jeugdbelangen: Bart kunneman, Martien van Grinsven en Martien Zonnenberg.

Wielerliefhebbers uit Zeeland: Henk van den Brand, Koos Arts, Piet Verstraten, Ben van de Vorle, Jo Verstraten, Ton Zegers en Jan van Tienen.

De eerst voorzitter werd: Piet Verstraten en secretaris: Henk van den Brand en penningmeester: Ton Zegers, bestuurslid: Jo Verstraten en Koos Arts.

De bijeenkomst vond plaats in het parochiehuis. De naam werd Wielersupportersclub Zeeland. Het club huis werd Café t Zuid.

In 1974 kwam Tiny Nuyen in plaats van Koos Arts in het bestuur. Op een feestavond (jan.1974) van buurtschap Puvelamas, in Café t Zuid, vroeg Tiny van Dongen "Wanneer we samen is 'n keer gingen fietsen"? Piet Manders, Jan van de Hei, en Ton Zegers Stemde er mee in. Er werd gefietst met sportfietsen met de spatborden eraf. De eerste keer dat we 100 km gingen fietsen werden we uitgebreid uitgezaaid door onze vrouwen, de tweede keer kwamen ze nog naar de pauze plaats (oventje), de tocht was georganiseerd vanuit Berghem. Daarna werd het al heel gewoon.

In 1977 werd de naam wielersupportersclub zeeland veranderd in de naam, Wielersportclub Zeeland. In het bestuur zaten toen Theo Bongers, Henk Hendriks, Henk van den Brand, Tiny Nuyen. en Ton Zegers. We werden lid van de NRTU nu NTFU.

Er kwam toercommissie. Deze bestond uit, een lid van het bestuur, Ton Zegers en 2 leden van de club, Jan van de Hei en Sjaak Janssen.

In 1978 bestond het bestuur uit Henk van den Brand, Theo Bongers, Tiny van Dongen, Tiny Nuyen en Ton Zegers.

Het bestuur in 1985 bestond uit Henk van den Brand Theo Bongers, Peter Kempen.Tiny Nuyen en Ton Zegers

In 1989 stapte Tiny Nuyen en Ton Zegers uit het bestuur, na een meningsverschil, wie voor de kosten opdraaide van een jeugdwielronde,(wielervereniging Uden of W.S.C.-Zeeland).

De plaatsen werden in genomen door, Piet van de Koolwijk, en Marcel van den Elzen. De toercommissie bestond toen uit, Ton Zegers, Peter Kempen en Marcel van den Elzen.

In 1991 bestond het bestuur uit, Henk van den Brand, Piet van de Koolwijk,Toon van Dongen, en Marcel van den Elzen.

In 1992 bestond de toercommissie uit, Ton Zegers, Toon van der Ven, Marcel van den Elzen. In deze periode bestond de club nog alleen uit toerfietsers en werden er alleen nog maar toertochten georganiseerd (op de weg en in het bos)

In 1998 werd op een vergadering besloten om op de weg geen tocht meer te organiseren. Reden, er was te weinig belangstelling voor de leden en deelnemers. Er werd afgesproken om meer aandacht aan de veldtoertocht te besteden, wat een succes is geworden.

In 1995 bestond de trimcommissie uit, Ton Zegers, Jeno van Helvoort, Toon van der Ven. Deze regelde in feiten alles wat er gebeurde in de club. De financiële zaken van de toerclub werden verzorgd door, Ton Zegers. De andere Financiën stonden op de bank en werden verzorgd door Piet van de Koolwijk. Van het laatste bestuur waren er maar twee nog lid van de club, Piet van de Koolwijk en Marcel van den Elsen In 1998 bestond de toercommissie uit, Ton Zegers Jeno van Helvoort. en Sjaak Janssen. In 2007 zijn we er mee begonnen om weer een totaal bestuur samen te stellen,wat lukte. In maart 2008 werd een voorlopig bestuur aan gesteld, bestaande uit de volgende personen, Voorzitter: Piet van de Koolwijk (per 1-4-2012 opgevolgd door Frans Roelofs) Secretaris: Sjaak Janssen Penningmeester: Ton Zegers 2 Secretaris: Jos van de Ven 2 penningmeester: Jeno van Helvoort.XX