Nieuws 21 mei 2016
Daphny van den Brandclassic 201610 Juli 2016 Daphny van de Brand Classic 2.0: nu ook voor mannen!

Na 2 edities in de nazomer verschuift de Daphny van den Brand Classic naar hartje zomer. De toertocht is verlengd en er is nu ook een mannen programma. Een kleine greep uit de veranderingen die de organiserende vereniging WSC-Zeeland samen met de NTFU heeft doorgevoerd op basis van wensen van deelneemsters van de vorige edities. De organisatie is vorig jaar met de maximale 3 NTFU-sterren beloond.

Bij de derde editie worden nieuwe wegen ingeslagen. De routes zijn verlengd naar 80 en 110 km. Bovendien staan er (bij de langste afstand) ook aanmerkelijk meer heuvels op het programma, waarbij de Zevenheuvelenweg in Groesbeek natuurlijk niet ontbreekt. Uiteraard is er eerst een mooie aanloop door het buitengebied van het dorp Zeeland over karakteristieke Brabantse fietswegen en een stukje Limburg naar de omgeving van Groesbeek. Daar is na een eerste echte klim de pauze voor de deelnemers aan de 80 km bij onze inmiddels geroemde stekje ‘de Dolfijn' aan het water in Mook. De deelnemers aan de lange afstand beklimmen eerst nog een paar heuvels voor zij pauzeren in Groesbeek bij ‘de Oude Molen'. Daarna gaat de route over de Zevenheuvelenweg over een aantal bosrijke paden naar Molenhoek waar de routes weer samenvoegen. Gezamenlijk gaan de routes verder via een stukje dijk en nieuwe natuur rond de Kraaijenbergse plassen terug naar het Brabantse Zeeland.

Op veler verzoek hebben we de tocht ook open gesteld voor mannen. Om het typische karakter van onze damestocht te behouden kunnen de mannen starten tussen 8.00 en 8.30 uur en de vrouwen tussen 8.30 en 9.30 uur.

Daar is (bij mooi weer op het terras) gelegenheid om onder genot van een heerlijk muziekje wat te drinken/ eten en na te praten. Voor de liefhebbers is er zelfs een meet & greet met Daphny.

Start en finish zijn bij camping ‘De Heische Tip', Straatsven 4 te Zeeland (NB). Vlak bij de startlocatie is voldoende parkeergelegenheid. Ter plaatse kan ingeschreven worden met Scan&Go. Voor alle afstanden bedraagt het inschrijfgeld € 5,- waarbij NTFU leden €1 korting krijgen. Voorinschrijven kan voor dames via https://www.ntfu.nl/Kalender/Inschrijven.aspx?id=41956 en voor heren via https://www.ntfu.nl/Kalender/Inschrijven.aspx?id=42537 voor beide afstanden.Bestuur WSC-Zeeland


Zie hierboven de route van 80 km

Zie hierboven de route van 110 km
XX