Nieuws 21 mei 2016
Daphny van den Brandclassic 2016Vernieuwde Daphny van de Brand Classic een succes!

Na 2 edities in de nazomer verschoof de Daphny van den Brand Classic dit jaar naar hartje zomer. Daarnaast werd de tocht op veler verzoek ook open gesteld voor mannen. De starttijden waren gescheiden waardoor het karakter van de damestocht voor hen ook werd behouden.

De zon begon al te schijnen toen de verschillende leden op pad gingen om de route pijlen op te hangen. Op een paar plaatsen moest de route op het laatste moment nog wat worden aangepast door evenementen en werkzaamheden. Zij waren al een heel eind op weg toen de eerste deelnemers rond 8.00 uur bij de Heische Tip stonden te popelen om in te schrijven en te starten. Vanaf 8.30 uur vertrokken de dames, waaronder ook Daphy. In totaal waren er ruim 325 deelnemers, mooi verdeeld over de beide afstanden van 80 en 110 km en bijna net zoveel vrouwen als mannen. Eenlingen, duo’s, (vrienden-)groepen en verenigingen uit de hele regio en tot ver daarbuiten mochten we verwelkomen.

WSC-Zeeland kiest er voor om niet alleen de bekende wegen, maar ook de toerfietsers over hele mooie minder bekende wegen en paden te leiden. De deelnemers/-sters lieten zich al bij de pauze lovend uit over deze keuze.

Na afloop konden vele dames nog klein prijsje ophalen in de verloting. terwijl de muziek van Leyenda over het terras klonk werd er bij de Heische Tip op het terras door velen nagenoten van de tocht.Klik hier voor meer fotos

XX