Nieuws 21 mei 2016
Meerdaagse fietstocht 2016Het fietsweekeind van WSC-Zeeland was één groot feest

Op vrijdag 2 september kwamen we bij elkaar op de inrit van Ton Zegers.

Waar ik mezelf als nieuweling bij de club had voorbereid op een lang weekeind verschrikkelijk afzien, leek het door de perfecte organisatie meer op een ontspannen wellness-weekeind. Niks zeulen met een zware rugzak, deze stond bij aankomst in het hotel al op ons te wachten. Onderweg had men gezorgd voor prachtig fietsweer, met tijdens de terugreis zelfs een stevige rugwind. Het gemis aan regen konden we gelukkig in de avonduren compenseren met ander vocht.

De eerste dag reden we boven Den Bosch door, langs de Biesbosch richting Oude Tonge. De tweede dag kregen we een prachtige rondrit over de zeeuwse eilanden Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakee. Hier wisselden leuke dorpjes, oude stadjes, dijken, weilanden en duinen elkaar af. De derde dag weer terug, een paar kilometer verwijderd van de route van de eerste dag, maar toch bijna nergens dezelfde weg. Volgens mij heeft Joop als kind ooit een GSM ingeslikt. Klasse!

Piet had een mooi hotel gevonden, in het stadscentrum van Oude Tonge. Mooi pleintje, aan de haven. Alle fietsen konden overdekt gestald worden. Hier was ook nog genoeg ruimte voor onze clubmecanicien Jan om alle fietsen te inspecteren, en een piepend probleem te verhelpen. De menukaart hier bood voor iedereen de perfecte keuze, en de glazen waren ook niet al te klein. Elke morgen verzorgde het hotel een stevig ontbijt, eieren met spek.

Piet, Joop en Jan, bedankt voor dit prachtige weekeind, en ook de heren Zegers en van Gemert bedankt voor het vervoer van onze bagage!

Hier groeien bestaande en nieuwe vriendschappen.Onze materiaalverzorging was ruim voldoende voor die ene lekke band die we gehad hebben!!

XX