A-groep naar Deurne

Een klein peletonnetje stond vanmorgen klaar voor een eigen tocht. Het zonnige weer, een feestje en werk zorgde voor wat afzeggingen.
Op verzoek ging de tocht deze keer naar Deurne. John loodste de groep via Uden, Erp, Beek en Donk, Boerdonk en daarna langs het kanaal richting Helmond. Op de mooie en schaduwrijke fietspaden was de temperatuur nog prima om onze gezamenlijke hobby uit te oefenen. De verwachte hoge temperatuur zorgde ervoor dat we overal veel fietsers tegen kwamen. De dwarrelende wind gaf ons steeds het gevoel dat we wind tegen hadden. Wellicht kwam dat door onze snelheid. De koffie in Deurne werd genoten met appeltaart waarvan beweerd wordt dat het (mits in combinatie met slagroom) ontzettend preventief werk tegen krampjes. Deze tip zal ik zeker nog eens uit proberen.
De terugweg ging richting de peel en langs de middenpeelweg terug naar Zeeland. Ruim honderd kilometer genieten.

Frans

Vijfde Daphny van den Brand Classic onder ideale omstandigheden verreden.

Vanmorgen gingen vele dames en heren vanuit de Heische Tip  in Zeeland op weg om de deels vernieuwde route’s van 85 en 110 km te rijden. Ze werden getrakteerd op prachtig weer en (volgens de deelnemers) wederom een prachtige route. De groepen en individuele rijders werden middels fel gekleurde pijlen goed over bekende en wat minder bekende  Brabantse, Limburgse en Gelderse wegen geleid naar de pauze plaatsen Dolfijn in Malden  en  Oomen in de Horst-Groesbeek. Daar stonden onze verzorgers/–sters klaar met water, sportdrank, bananen en voor een enkeling zonnebrand om ook de rest van de route lekker fris te kunnen genieten. De route was door een evenement wat aangepast waardoor de zevenheuvelenweg deze keer niet genomen kon worden.
Daphny reed natuurlijk zelf ook mee en haar tips om voldoende te drinken en te smeren zorgde er mede voor dat het na afloop de stemming opperbest was en het terras lekker lang vol bleef.
We danken de deelnemers voor hun deelname en hopen jullie volgend jaar wederom te mogen verwelkomen.
Van velen hebben we gehoord dat 7 juli 2019 alvast gereserveerd is voor de 6e editie van de Daphny van den Brand Classic.

Via het menu foto album kun je de eerste fotos zien, er volgen er meer!

 Bestuur WSC-Zeeland.

De ‘Daphny van den Brand’ Classic, absoluut een aanrader ook ik schrijf me in zegt Daphny. Nog 1 dag voor het inschrijven

Het is nu 6 jaar geleden dat Daphny met haar professionele wieler-carrière stopte. Ze heeft veel gewonnen waar ze dan ook keihard voor gewerkt heeft, niets voor niets en met talent alleen redt je het niet. Momenteel begeleidt ze geen rijdsters en geeft ze geen clinics meer doordat hun huidige passie (lees CycleXperience – hun fietswinkel, zie www.cyclexperience.nl ) en hun kleine kinderen alle aandacht vergen. Middels CycleXperience blijft ze natuurlijk heel nauw verbonden met het wielrennen. Samen met haar man Johan (ook een zeer verdienstelijke fietser) runt ze een fietswinkel waar gebruik kan worden gemaakt van hun expertises. Op termijn verwacht ze wel om weer met clinics te starten nu de verhuizing van de winkel afgerond is. De huidige locatie en pand is klaar voor de toekomst en biedt heel veel mogelijkheden, een bezoek zeker waard.

Na haar actieve wieler-carrière werd zij ambassadrice voor het vrouwenwielrennen hiervoor schreef ze columns in een fietsblad, gaf ze clinics op Papendal en stond aan de wieg van deze Classic. Voor de classic werd ze benaderd door de NTFU en om dit alleen te organiseren was teveel, natuurlijk doe je dat dan samen met de lokale fietsclub WSC-Zeeland.

We hebben Daphny gevraagd hoe zij tegen de Classic aankijkt en nu in het bijzonder omdat het eerste lustrum vol wordt gemaakt, dit is namelijk de vijfde Classic op rij. Zij is nog steeds zeer content over de Classic omdat dit een hele mooie tocht is voor een breed scala aan renners, de tocht is veilig uitgezet en gaat over mooie wegen in Brabant, Limburg en Gelderland. Een langere tocht van circa 150 km zou volgens Daphny een extra dimensie geven en een nog bredere doelgroep aantrekken. De huidige 2 afstanden (85 en 110 km) trekken vooral regionale renners aan en een langere tocht maakt het ook interessant voor renners die van verder moeten komen. Ook vind ze het een goede stap dat de Classic nu niet meer specifiek voor vrouwen is maar ook open is voor mannen, er zijn tenslotte ook veel koppels die fietsen en veel wielerclubs die gemengd fietsen. Wat is leuker dan dit samen te doen.

Daphny zelf rijdt de classic natuurlijk ook, het is een goede en gezellige tocht. Dat laatste is nog steeds wennen, omdat in wedstrijd- en trainingsverband het fietsen toch anders beleefd wordt. Zo is het voor Daphny de vierde keer in haar carrière dat ze een koffiepauze tijdens een rit neemt, dit was tijdens het actieve fietsen ‘not done’ en dat zit er nog steeds in. Fietsen blijft fietsen (lees rennen) en toeren is toch anders.

Komend weekend wordt het warm weer en Daphny geeft nog een tip om niet alleen water maar ook zeker sportdrank en/of vloeibare voeding te nemen. Dit is niet alleen goed voor tijdens de tocht zelf maar zorgt ook voor een sneller herstel van de spieren.

Hopelijk is er een goede opkomst en zien we je tijdens de tocht.

Daphny bedankt voor je tijd en wensen je veel plezier aanstaande zondag 8 juli.

Voor de tocht kun je inschrijven op zondag 8 juli tussen 8:30 en 9:30 voor een afstand van 85 of 110 km met vertrek vanaf camping De Heische Tip, Straatsven 4, 5411 RS Zeeland NBr.

B-groep kiest voor trainingsronde naar Alphen

Vandaag stond de tocht van Grave op de kalender maar gezien de groepssamenstelling en de wind (windkracht 4 vanuit het Oosten) werd besloten om een extra kuitenbijter te gaan doen. We hebben de tocht naar Alphen gedaan waarbij we met de wind in de rug lekker door konden trappen. Na circa 55 km met een mooi gemiddelde op de teller hadden we ons koffie moment in Alphen bij de Molen ‘Tot voordeel en Genoegen’. Zoals ieder van ons weet heb je daar goede koffie en een heerlijk stuk warme appeltaart met slagroom – de taart en slagroom is daar altijd van het huis. Deze extra brandstof  zouden we later ook nodig hebben.

Na de koffie vertrokken we met gekromde rug huiswaarts waar we nog 40 km recht tegen de wind (windkracht 4) in mochten – een streling voor de kuiten en bovenbenen. De appeltaart en slagroom waren weer snel vergeten.

En weer was het onze kapitein (Jan van de Zanden) gelukt om ons na 95 km klokslag 12:00 uur terug in Zeeland te hebben, toch nog gemiddeld 27.

Het polderlandschap tussen Maas en Waal blijft een mooi gebied om te fietsen, al zou het met iets minder wind prettiger zijn.

Bedankt voor de mooie route en goed gezelschap. Tot de volgende keer

Denk er aan volgende week zondag de Daphny van den Brand Classic. Schrijf je in.

Nog 2 weken voordat Daphny van den Brand Classic start op Zondag 8 juli

Vandaag hebben de 4 groepen van WSC-Zeeland de Daphny van den Brand tocht gefietst waarbij de GPX routes van 85 en 110 km gecheckt zijn. En we kunnen zeggen dat de routes anders zijn dan voorgaande edities maar zeker de moeite waard. De route commissie heeft hun huiswerk goed gedaan – heren bedankt daarvoor.

Op de pauze plaats van de 85 km bij ‘De Dolfijn’ in Mook, hebben we gezamenlijk de koffie genoten – blijft een bijzondere en leuke locatie zo aan het water – zeker de moeite waard. Benieuwd hoe druk het gaat worden op zondag 8 juli zeker gezien de weersverwachting.

De tocht voert je over mooie landelijke wegen en natuurlijk mag een stuk langs het water niet ontbreken zoals in onderstaand filmpje te zien is

Zou zeggen ‘Zorg dat je erbij bent’, op zondag 8 juli aanstaande. De route vertrekt vanaf camping ‘De Heische Tip’ in Zeeland Noord Brabant waar je kunt inschrijven vanaf 8:30 tot 10:00 en kunt kiezen voor een route van 85 of 110 km.

De weergoden zijn ons goed gezind het gaat mooi worden op zondag 8 juli.

 

Heroic beklimming Mont Ventoux door Joost

Een van onze WSC-Zeeland fietsers, Joost van de Elzen, heeft het klaar gespeeld. Hij heeft de legendarische en voor vele tot verbeelding sprekende berg Mont Ventoux beklommen. En niet 1 keer, ook niet 2 keer maar wel liefst 3 keer

En zoals je ziet met gemak, nog voldoende energie over om de fiets als trofee te tonen.

Mont Ventoux (Vent is het Frans voor wind) is niet alleen steil (+10%) en lang (20 km klim) maar vooral ook kaal en winderig tot zeer winderig. Onder is het vaak bedrukkend warm en boven weer steenkoud, een berg van uitersten.

Daarom een diepe buiging voor deze prestatie om onze clubkleuren op deze berg 3x te showen.  Ben benieuwd welke van de beklimmingen je hebt gedaan

Vers van de pers: Joost heeft de Mont Ventoux beklommen vanuit:

  • Bedoin – de beroemdste en zwaarste klim als het waait en ruim 21 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% en gedeeltes van 12%
  • Malaucène – ook deze klim is 21 km lang en heeft ook een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6%  met in het midden een stuk van 12%. De klim is traditioneler dan vanuit Bedoin en lijkt meer op een zware bergcol.
  • Sault – vanuit hier is de beklimming het langst met 23,8 km welke zich vertaald in een lager gemiddeld stijgingspercentage (4,9%) en het zwaarste stuk 9,2%

Hoop dat de berg zijn naam niet teveel eer heeft aangedaan en dat de wind je gunstig gezind was.

Horen het graag het hele verhaal als je weet terug bent

Tot de volgende keer

B-groep aangevuld met A doet leuke ‘Vaders’dag route richting Den Bosch

Is het nu Vaderdag of ‘Vaders’dag? In ieder geval was de ochtend van Vader dus gaan nu even uit van ‘Vaders’dag. Onze kapitein Jo van der Meer had weer een hele mooie route uitgestippeld. Dit keer was het richting Den Bosch en deden dit gezamenlijk met een paar leden van A-groep.

De heenweg hadden we de wind behoorlijk tegen door de polders  richting Den Bosch. Dit was een mooie streling voor onze kuiten die zich dan ook behoorlijk rond oppompte. Met deze balonnen aan onderkant van de benen was het goed vertoeven op terras van Majorca bar waar de koffie heerlijk smaakte

Ja Jan, jij naar Mallorca dan wij ook naar Majorca, denk alleen dat ons weer iets anders is dan daar bij jou. Geniet van je vakantie.

De tocht van circa 95 km hadden we ondanks de wind toch in een mooi tempo volbracht en wederom klokslag 12:00 uur terug in Zeeland om ons klaar te maken voor Vaderdag.

Nog even een kleine impressie van onze tocht

Jo bedankt voor de mooie tocht en begeleiding. Volgende week neemt Louis het stokje over.

Tot de volgende keer

Peeltocht Vliegbasis Volkel goed en droog verlopen

Een 7-tal WSC-Zeeland fietsers (3 dames en 4 heren) hebben op woensdag 13 juni de Peeltocht gefietst en hebben de 110 km in een mooi tempo van 27,8 gemiddeld gedaan. Vandaar ook de duimen omhoog – goed gedaan dames en heren.

Natuurlijk kan er tijdens een tocht weleens iets misgaan zoals hier een lekke band die dan ook gezamenlijk met, zo te zien, veel plezier en precieze wordt verwisseld.

Op de foto’s zie je wie er mee heeft gefietst behalve 2 leden. De vraag voor vandaag is dan ook wie zijn de 2 ontbrekende leden? (Tip het betreft een dame, die zich achter camera schuil houdt en een heer die ons bovenkant hoofd toekeert).

Evenzo zoals voorgaande edities was ook deze tocht weer keurig verzorgt, zo kregen we een lunchpakket voor onderweg. Organisatie top geregeld.

Weetje: De Peeltocht is van origine een tocht die door WSC-Zeeland werd uitgezet.

B-Groep doet Maas en Waal route en een prijsvraag voor Jan

Het was een stralende dag en de kapitein van deze week (Jo van der Meer) had een prachtige tocht door het land van Maas en Waal uitgezet. Met slechts 7 man vertrokken we klokslag 8:15 vanuit Zeeland voor een tocht van om en nabij de 100 km. Waar we op een bekende locatie de koffie deden.

Volgens insiders heeft deze locatie vele bekende artiesten in huis gehad. Deze keer is het de beurt van Jan Knijnenburg om te raden waar dit dan is. Misschien dat onderstaande foto een hint kan geven.

Ook het nummer gebruikt in onderstaande actie video kan wellicht helpen

Rond de klok van 12 uur konden we onze fiets weer veilig thuis stallen.

Jo bedankt voor de mooie tocht. Ben weer op plaatsen geweest die voor mij onbekend waren.

Tot de volgende keer

WielerSportClub Zeeland N.Br