Prijsvraag

De C-groep heeft op 22 april een bedevaartroute gefietst onder leiding van Jan Raijmakers. Omdat we om half twaalf weer thuis moesten zijn voor de gezamelijke koffie, hebben we onderweg bij een mooi bankje een kort eetmomentje genoten.

Wie herkent dit idyllische plekje?
Schrijf je antwoord als een reactie op dit bericht>

Jan

WSC-Zeeland’s eerste koffie rit bij Heische Tip een gezellig succes

Op zondag 22 april had WSC-Zeeland haar eerste jaarlijkse koffie rit met een gezamenlijke stop bij de Heische Tip welke mede door het geweldige weer een succes was. Alle 4 de groepen waren ongeveer gelijktijdig terug en was het een drukte van je welste op het terras.

De A-groep was om 8:00 scherp met 9 man vertrokken en kwamen met 8 man op de koffie wat geen slecht resultaat was. Deze groep had er circa 100 km opzitten en een mooie rit naar het Reichswald richting Goch gemaakt waarbij een paar mooie heuveltjes werden meegepikt.

De B-groep vertrok met 11 man sterk om 8:15 waar Jos Franken een leuke route van 90 km strak door landerijen rondom Zeeland had uitgezet. Er werd met een mooi tempo gereden zodat alle meekonden. 

De C-groep vertrok eveneens om 8:15 en deze 6 mannen werd versterkt door 1 dame zodat ze als groep van 7 een mooie tocht van ruim 80 km hadden voltooid en goed gestemd bij de koffie aankwamen.

De D-groep vertrok als laatste om 9:00 uur met een groep van 7 dames waarvan 1 aspirant lid meefietste voor haar 2-de rit in haar jonge carrière. Deze groep had onder leiding van Jannie Beekmans een mooie route van +60 km gefietst.

Onderstaande link laat een kleine impressie zien van het gezellige koffietijd op terras van Heische Tip

Koffie_WSC_21April2018

Hageland Classic 2018 een succes

Afgelopen zaterdagochtend vertrokken we om 6:30 met 10 man sterk naar onze zuiderburen (Mol in België) om de jaarlijkse Hageland Classic te fietsen. De classic kent vele verschillende afstanden tussen de 70 en 185 km waarbij de A-groep (6 man) koos voor de 155 km en de B-groep (4 man) voor de 135 km waarbij er ook leuke uitdagingen (klimmetjes) waren.

 

De weergoden waren de fietsers goed gezind, met voor de tijd van het jaar een aangename temperatuur en nagenoeg geen wind. De tocht van Zeeland naar Mol verliep voorspoedig waardoor we na inschrijving rond 8:00 op de fiets vertrokken. Bij aanvang bleef de temperatuur steken rond de 8 graden maar gelukkig kwam de zon al vrij snel door en steeg de temperatuur. Na ongeveer 55 km hadden we de eerste pauze en konden de arm- en beenstukken worden verwijderd.

De eerste 30 km zijn redelijk vlak en konden mooi aanhaken bij een grotere groep zodat er een lekkere snelheid werd gereden. De eerste klimmetjes doemde op na 30 km en vanaf daar reden we onze eigen tempo zodat we keurig als groep verder trokken. De B-groep was na circa 6 uur weer terug op plaats van start en had er 138 km met 992 hoogtemeters opzitten. De A-groep had het keurig gedaan en hadden ondertussen al hun gebak en koffie genuttigd waarna de verhalen en ervaringen onder het genot een lekker welverdiend Belgisch biertje werden uitgewisseld.

De organisatie van de tocht was zoals gewend van deze club weer helemaal goed met een ruime bevoorrading per pauze plaats en een goed uitgezette tocht middels pijlen en/of GPS.

Kortom een wel geslaagde dag en absoluut een aanrader voor volgend jaar. De tocht is altijd in tweede volle weekend van april (voor 2019 zal dat dan zaterdag 13 april zijn).

Ton en Wim terug aan het front

Vandaag op 8 April mocht de nieuwe C-groep twee hernieuwde leden verwelkomen: Ton Zegers en Wim van Rossum

Ton heeft deze winter zijn schouder geblesseerd toen hij door het ijs zakte. De revalidatie duurde wat langer dan hij zelf gewild heeft, maar vandaag heeft hij met ons bijna 90 km volbracht.

Wim heeft nogal wat problemen  met zijn ogen gehad, maar ook met Wim ging het vandaag prima.

Met zes personen togen wij vandaag naar st. Michielsgestel en Gemonde. Met prachtig weer en weinig wind hebben we genoten.

Hoe je de vrede houdt op het fietspad: ‘We willen laten zien dat het leuk is om te fietsen’

Artikel Brabants Dagblad, 26 maart 2018

Het wielerseizoen is weer van start gegaan. Vooral dit weekend haalden veel fietsers hun racerijwiel weer van stal voor een van de vele recreatieve ritten. Eén daarvan was de ‘Erwtensoeptocht’, de traditionele aftrap voor het seizoen vanuit Ammerzoden voor wielerclubs in de regio. Instructeur Jeffrie Janssen helpt de amateurpelotons om de vrede op het fietspad te bewaren.

‘Voor!’, brullen vijftien rensters van het Hoeksche Waards Dames Peloton tijdens hun eerste rit van het seizoen. Op een smalle dijk tussen de dorpen Westmaas en Strijen in de Zuid-Hollandse Hoeksche Waard zien ze voetgangers. Het fietspad is te krap om als groep te passeren. Het peloton verandert van een twee-aan-tweeopstelling in een lint. De fietssters rijden rustig achterelkaar langs een stel tegemoetkomende wandelaars.

Het is precies zoals ze het die ochtend hebben geleerd van Jeffrie Janssen. Als instructeur van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) geeft hij de cursus Wegkapitein bij wielerverenigingen. Ik vertel de hobbyfietsers over veiligheid. Voor elkaar, maar ook voor de overige weggebruikers. ”Want”, zo zegt Janssen, niet iedereen die een helm draagt en op een racefiets zit, hoeft aangeschoten wild te zijn.” De gouden tip volgens hem is ‘onderlinge duidelijkheid’. Bespreek de route die jullie gaan rijden en welke snelheid daarbij wordt aangehouden.” Door alles kort te sluiten, kan er onderweg geen verwarring ontstaan. Want als de groep aarzelt, doen automobilisten, fietsers en kinderen dat ook. Zo ontstaan gevaarlijke situaties.”

Fanatiekelingen

Nu het wielerseizoen begint, zijn de wegen weer vergeven van de amateurwielrenners. De wegen worden steeds drukker”, zegt Janssen. Volgens hem heeft een klein groepje ‘fanatiekelingen’ het verpest voor de echte wielerliefhebber. Het beeld is niet altijd even positief, helaas.”

Niet zelden ontaardt die drukte in een wedstrijdje ‘wie is de baas op de weg’? De amateurrenner of de automobilist? Ik vind hun arrogantie irritant”, zegt Amber Wesdorp. Zij rijdt vaak met haar paard in de polder, maar moet voortdurend uitwijken naar de berm voor passerende wielrenners. Ik verwacht dat we plaatsmaken voor elkaar. Helaas zien veel fietsers dat anders. Ze rijden met hoge snelheid, breeduit.”

Boukje van de Ven, één van de Hoeksche Waardse wielrensters zegt mensen gedag en bedankt ze als ze kunnen passeren. Wij willen laten zien dat het leuk is om met elkaar te fietsen.” Janssens tips helpen daar zeker bij. Renster Hanna Mesker: Afspraken worden hardop uitgesproken. We zitten nu op één lijn.”

Onverwachte ATB tocht door snerpende kou

Door de winterse omstandigheden pakten de leden van de A- en B-groep vandaag de ATB weer uit de stalling. De sterke snijdende koude wind zorgde ervoor dat het groepen beperkt bleven tot 5 leden voor de A en 7 leden voor de B-groep. Die bikkels verzamelden zich onder de koepel bij de Jumbo, lekker uit de wind. Eenmaal op gang viel het in de bossen best mee. Binnen een half uur kon de windjack uit en was er een kans om even een kiekje te maken. De scherpte is niet helemaal optimaal, maar dat had de fotograaf toen nog niet door. De paadjes in de Maashorst waren prima te rijden: lekker hard door de bochten. Na een poosje zagen we de mannen van de B-groep ook even, verder was het erg rustig.

Rond 10 uur was het tijd voor een kopje koffie in de Kriekenput. Even lekker opwarmen. De B-groep heeft onder leiding van kapitein Sjaak een mooie tocht door de Maashorst gefietst en heeft bij het boegbeeld van de Maashorst (bezoekerscentrum Slabroek) een heerlijke kop warme chocomelk, koffie of thee gedronken.

Voor de A groep werd de tocht na de pauze door materiaalpech wat ingekort: een gebroken ketting kon niet gemaakt worden omdat de kettingponsjes op de racefiets zaten. Daarom zo snel mogelijk naar de verharde weg om de pechvogel naar huis te slepen. Met dik 60 km op de teller kwamen we terug in Zeeland.

Bestuur WSC-Zeeland wint fotoshoot bij NTFU training

Onlangs ging het bijna voltallige bestuur, aangevuld met Gijs van Neerven naar een training van de NTFU. Onderwerpen waren ledenbehoud, hoe houd je het gezellig binnen de club en hoe krijg je meer deelnemers bij je evenement. Voor een deel was het een interessante ‘opfrissing’ van de training die het bestuur eerder heeft gevolgd, aangevuld met praktijkervaringen van ander clubs uit de wijde omgeving. Natuurlijk was het voor ons nieuwe bestuurslid Teun allemaal helemaal nieuw.

Speciaal voor het onderdeel promotie had het bestuur Gijs uitgenodigd. Hij heeft aangegeven oa. wat meer met social media te willen doen. Bij de promotie van onze evenementen komt dat natuurlijk goed van pas. Aan het eind mocht elke vereniging in een elevator pitch van max 30 seconden een eigen evenement promoten. De aanwezige verenigingen wezen onze pitch van de Daphny van den Brand Classic aan als de beste. Daarmee hebben we een professionele fotoshoot gewonnen die we gaan gebruiken om de Daphny van den Brand Classic nog professioneler te kunnen promoten. Daarmee hopen we in de toekomst nog meer deelnemers te trekken bij deze mooie tocht!
Frans

Eerste wegrit voor alle teams een feit

Vandaag zondag 11 maart is het wegseizoen dan toch echt begonnen. De weersverwachtingen waren niet al te best maar uiteindelijk hebben we lekker weer gehad en zeker een hele prettige temperatuur gezien de tijd van het jaar.

De 4 teams zijn vanmorgen gestart vanaf onze nieuwe locatie tegenover het gemeentehuis. Geld nog moeite heeft de gemeente nagelaten en een heus overkapte locatie te beschikking gesteld.

De A groep is klokslag 8:00 vertrokken met 7 man en hebben een rit van 100+ km’s gereden.

De B-groep vertrok na wat onduidelijkheid om 8:30 met 10 man en hebben een mooie tocht van circa 80 km’s richting Bakel gereden.

De C-groep vertrok dezelfde tijd als de B-groep en hebben met 4 man een mooie tocht van 78 km gedaan.

De D-groep vertrok om 9:00 uur met (ook) 4 leden en hebben ook een mooie tocht gedaan.

Wil de weg kapiteins van alle groepen bedanken voor hun inzet en mooie veilige route.

De B-groep start ook aanstaande zondag 18 maart om 8:30 om vervolgens met de start van de zomertijd om te schakelen naar 8:15 per 25 maart. Agenda is reeds aangepast

WielerSportClub Zeeland N.Br