ATB 2018 tocht van WSC-Zeeland een groot succes

Zondag 11 november heeft WSC-Zeeland haar jaarlijkse ATB tocht georganiseerd, dit was een groot succes geworden. Dit jaar was een jubileum jaar, namelijk voor de 40 ste keer. Vele deelnemers hebben aangegeven dat ze ontzettend genoten hebben. Het parcours lag er perfect bij en deelnemers gaven aan dat WSC-Zeeland ieder jaar weer instaat is om de route te wijzigen en weer mooier te maken dan voorgaande. Tijdens de tocht zijn er vele filmpjes en foto’s gemaakt die je terug kunt vinden op onze Facebook pagina maar ook op  onze site onder de foto’s in de fotoboek album.

Af en toe staan we voor een uitdaging, wat als de plaatselijke bewoners de route willen blokkeren? Na zorgvuldig overleg werd besloten om de route open te stellen. Bedankt daarvoor.

Onderstaande filmpjes geven een goede impressie van de voorbereiding en de dag met afsluitend diner

 

 

 

 

 

 

Koude rit naar Heeswijk

Op zondag 28 Oktober vertrok een groep van 14 enthousiaste dames en heren voor een prachtige bosrit naar Heeswijk. Joop had voor ons een zeer gevarieerd parkoers uitgevogeld. Mooie singletracks, afgewisseld met gravelpaden, stukken los ploeterzand en af en toe een stukje harde weg. Dankzij een mooi zonnetje was de ijzig koude wind een beetje draaglijk. Mooie tocht waarin we ons lekker hebben kunnen uitleven.

Jan

Mountainbiketocht Herpen zondag 21-10-2018

 

Op zondag 21-10-2018 zijn vier mannen B en 1 vrouw van de D samen met de A naar Herpen gefietst, waar de mannen A de 57 km gingen fietsen en wij de 47 km. Wederom een prachtige zondagochtend met een goed uitgepijlde tocht door de Maashorst. Deze zoveelste zomersedag in de herfst zorgde er zelfs voor dat het in het bos stuifde. De tocht bevatte mooie singeltracks, los zand, goede verbindingswegen en een goed verzorgde pauzeplek. De daar opgedane nieuwe energie zou goed moeten zijn, maar Leonie koprolde meteen van haar fiets bij vertrek. Het euvel bleek een boomstam verstopt onder de bladeren voor het achterwiel.
Het venijn van de tocht zat in de staart met nog veel rul los zand en wat klimmetjes. Weer in Herpen aangekomen zat de A al aan de koffie.
Wat deze tocht vooral heeft opgeleverd zijn ‘roetveeg pieten’. Door het zweten en het vele stof, zagen we er allemaal prachtig uit. Nadat de B en de D de koffie ook op hadden, zijn we met z’n allen weer naar Zeeland gefietst. Prachtige tocht!
Leonie.

 

Bosrit bij mooi weer

Vandaag hebben we bij heel mooi weer een rit gemaakt in de bossen rond zeeland-vorstenbosch-uden-Volkel. Jan had voor een prachtig en afwisselend parcours gezorgd. Met dertien deelnemers, waaronder twee dames, zijn we lekker sportief bezig geweest. Omdat een van de deelnemers de veters moest strikken, kon ik even vooruit snellen om wat foto’s te schieten.

 

ATB tocht met nieuwe leden

We hebben vandaag, 11 Okt. 2018 per ATB door de bossen rondom Zeeland gecrost. Het was een zeer gevarieerde tocht o.l.v. Joop, waarbij we prachtige singletracks, wat stukken los zand, en enig licht klimwerk hebben gedaan. We hadden vandaag twee (bijna) nieuwe leden in de groep, die fanatiek mee reden. Onderweg pauze in de Nistel, waar, zoals altijd, de bediening bijzonder toegeweid tewerk ging. Omdat de groep veel te fanatiek was, is mijn poging tot een actiefoto mislukt. Vandaar een foto van de koffiepauze.

Jan.

ATB-tocht Bergharen

Afgelopen zondag 7 oktober is een beperkte groep van WSC afgereisd naar Bergharen (tocht Hernen) om daar helemaal los te gaan op de uitgezette route. Dit jaar helemaal anders van opzet dan andere jaren, waar normaal 1 route met extra lussen wordt uitgezet had de organisatie besloten om een mooie ronde van circa 12 km uit te zetten. Deze ronde kon naar behoefte rond worden gereden zodat je toch je km’s kreeg. Het rondje had rul los zand, heuvels en andere obstakels zodat het toch pittig was. Op het voormalig crossterrein in het bos was een mooie pauzeplaats ingericht. De nieuwe opzet werd goed ontvangen bij de deelnemers. Het rondje kende ook verschillende Strava segmenten zodat later thuis de scores bekeken en vergeleken konden worden.

Hieronder een aantal actie foto’s van onze leden in Bergharen

Aanstaande zondag 14 oktober heeft de club de ATB-tocht van Nuenen en Mill op haar kalender staan.

De vooruitzichten zijn goed en wens jullie veel plezier op jullie tocht.

Vergeet niet om op WSC-Zeeland te stemmen voor de Rabobank Clubactie

Beste leden

Vergeet niet om je Rabobank Clubactie stemkaart te gebruiken zodat de club een extra donatie krijgt. Hoe meer stemmen des te hoger de donatie wordt en wij blij.

Je mag op je eigen club 2 stemmen uitbrengen en de overige stemmen mag je naar keuze uitbrengen, bijvoorbeeld Detac. Het is niet noodzakelijk om alle 5 stemmen te gebruiken maar mag natuurlijk wel.

Stemmen kan nog tot vrijdag 19 oktober aanstaande.

succes

Najaarsvergadering goed bezocht

Op maandagavond is de najaarsvergadering van de club goed bezocht en was het een drukte van jewelste bij camping De Heische Tip.

De vergadering werd afgewisseld met een interactief element wat goed ontvangen werd door de leden. Het onderwerp AVG werd tijdens deze sessie behandeld en leden moesten daarbij bij het juiste antwoord gaan staan (4 hoeken voor antwoord A, B, C of D). Mede hierdoor sprak dit toch wel taaie onderwerp meer tot de verbeelding en werd het duidelijker waarom we dit moeten doen en wat het inhoudt voor ons als club.

Ook tijdens de overige onderwerpen hadden de aanwezige leden een constructieve bijdrage en wil hen dan hier ook voor bedanken.

Hoop jullie binnenkort weer te zien tijdens een tocht van komend winterseizoen. De kalender is bijgewerkt en nieuwe kalender is ook te downloaden als PDF bestand

WSC-Zeeland sluit wegseizoen in stijl af bij camping Heische Tip

Op zondag 30 september heeft WSC-Zeeland haar wegseizoen van 2018 in stijl afgesloten bij camping Heische Tip. Het zonnige en windstille weer van vandaag is ook typerend voor dit jaar. Heel goed fiets weer zoals eigenlijk al het hele seizoen is geweest. Het was een mooie opkomst van de 4 verschillende niveau groepen en lekkere koffie in goed gezelschap.

Wil alle leden bedanken voor het mooie seizoen en hoop jullie allen terug te zien tijdens het komend winterseizoen waar we op mountainbikes actief gaan zijn.

Vergeet niet om morgenavond 20:00  uur naar de Heische Tip te komen want dan begint ons najaars ledenvergadering. Zie je morgen

 

ATB Clinics in Zeelandse bossen onderleiding van ervaren mountainbikers

Zoals voorgaande jaren hebben nu ook weer een aantal leden van de club op dinsdagavond 18 en 25 september een ATB clinic gevolgd onderleiding van ervaren mountainbikers.

Zo werd ze geleerd hoe de kuipbochten het beste kunnen worden genomen, om over hindernissen zoals boomstronken te jumpen, door rul zand heen te snijden en lekkere korte bochten te nemen.

De reacties van de leden zijn dan ook positief en geven aan dat ze dankzij de clinic beter gaan presteren.

Onderstaand filmpje geeft een kleine impressie. Na deze oefeningen zijn ze verder de bossen in gegaan om wat single tracks te oefenen.

Wellicht worden er voor het volgend jaar weer een aantal clinics gegeven. De clinic is een fijne overgang om van racefiets over te stappen naar de mountainbike wat toch een hele andere expertise is.

Schrijf het alvast in je agenda voor volgend jaar, clinics worden in de regel op de laatste 2 dinsdagen van september gegeven.

WielerSportClub Zeeland N.Br