ATB Clinics in Zeelandse bossen onderleiding van ervaren mountainbikers

Zoals voorgaande jaren hebben nu ook weer een aantal leden van de club op dinsdagavond 18 en 25 september een ATB clinic gevolgd onderleiding van ervaren mountainbikers.

Zo werd ze geleerd hoe de kuipbochten het beste kunnen worden genomen, om over hindernissen zoals boomstronken te jumpen, door rul zand heen te snijden en lekkere korte bochten te nemen.

De reacties van de leden zijn dan ook positief en geven aan dat ze dankzij de clinic beter gaan presteren.

Onderstaand filmpje geeft een kleine impressie. Na deze oefeningen zijn ze verder de bossen in gegaan om wat single tracks te oefenen.

Wellicht worden er voor het volgend jaar weer een aantal clinics gegeven. De clinic is een fijne overgang om van racefiets over te stappen naar de mountainbike wat toch een hele andere expertise is.

Schrijf het alvast in je agenda voor volgend jaar, clinics worden in de regel op de laatste 2 dinsdagen van september gegeven.

Impressie Amstel Gold race van afgelopen zondag 16 september

Zondag 16 september vertrok een groep van 6 WSC-Zeeland renners om klokslag 7:00 uur vanaf het gemeentehuis naar ons mooie Limburgse heuvellandschap, om daar een lus van de Amstel Gold race te rijden. Dit jaar hadden ze gekozen om lus 2 te doen met een lengte van 110 km de langste, zwaarste maar ook zeker de mooiste van de 3 lussen. Deze route start en eindigt op de Cauberg maar heeft een aantal mooie klimmetjes (o.a. Wolfsberg, Loorberg, Schweiberg, Camering, Vaalserberg) en zeker na het bereiken van 3-landenpunt waar we onze pauze plaats hadden kregen we in de lus door Vaals, Epen en Slenaken volgens menig fietser ‘het mooiste stukje’ Nederland. Het is inderdaad een heel mooi stukje Nederland.

Het weer was ons zeer gunstig gezind, een lekkere nazomerse temperatuur en geen wind, wat kun je nog meer wensen?

Bijgevoegde link geeft een impressie van de dag Amstel Gold WSZ-Zeeland 2018. (Sorry voor de balk die af en toe in beeld verschijnt, bij volgende publicatie zal dit verholpen worden).

Deze dag is zeer de moeite waard en jammer dat er niet meer leden zijn meegegaan maar mag wat mij betreft vast op de kalender staan. Ik zou zeggen ‘tot volgend jaar’ dan gaan we samen wat heuveltjes bedwingen.

Trilogie vandaag volbracht door B, C en D-groep

Zondag 2 september heeft de B, C en D groep hun 3 daagse fiets experience afgerond en hebben er circa 430 km opzitten. We mogen met recht trots zijn op dit resultaat, heel mooi gedaan en nog belangrijker SUPER gezellig

De laatste dag heeft ons langs de oostkant van de lijn Harderwijk – Zeeland gevoerd en was wederom een hele mooie omgeving. Nooit geweten dat de Veluwe zo groot en zoveel natuurschoon bevat, een genot om daar doorheen te mogen fietsen.

Een heerlijk bakkie koffie in Hoenderlo

En onderstaand nog een laatste verslaggeving van onze meereizende reporter Mike, die een beeld geeft van onze laatste heroic beklimming in de omgeving van Arnhem.

 

Om vervolgens lekker door te kachelen naar Zeeland waar we bij café ‘t Oventje ons lekker lieten verwennen door heerlijk eten en natuurlijk een welverdiend drankje.

 

 

Wil iedereen heel erg bedanken voor hun gezelligheid en inzet. Hoop volgend jaar weer zeker van de partij te zijn en hoop jullie en andere daar te ontmoeten.

Dag 2 van 3-daagse B, C en D groep met Harderwijk – Harderwijk

Vanmorgen moest eerst de plaatselijke leeuw worden getemd alvorens aan de tocht kon worden begonnen.

Daarna stond er een tocht van 150 km op het programma welke ons door het mooie Veluwe’s landschap rondom Harderwijk voerde met natuurlijk een rondje om het Veluwemeer en Elburg.

De eerste koffie werd al vroeg genuttigd waarna snel aan het volgende hoofdstuk van etappe werd begonnen

Benieuwd wat ons de dag van morgen ons gaat brengen maar eerst nog een gezellige avond

Eerste dag 3-daagse B, C en D groep van Zeeland – Harderwijk

Vrijdag 31 augustus zijn de B, C en D groep goedgemutst met 16 personen vertrokken vanuit Zeeland naar Harderwijk en daarbij 147,5 km weggetrapt. Wij kunnen ons gelukkig prijzen met de beste gids / navigator die er bestaat,  Joop hij wist ons ook deze keer weer te verrassen.

Deze gemixte teams waren goed op elkaar afgestemd en er ontstond al snel een gemoedelijke sfeer.

Onderweg hebben we heerlijk door de Veluwe getourd en af en toe wat donkere luchten getrotseerd. Ter afwisseling van het fietsten werd bij De Neder-Rijn het pontje genomen, lekker knus van het kabbelend water genieten.

Benieuwd wat de dag van morgen gaat brengen.

Bedankt voor de eerste leuke dag

Deze week geen Oliebollen maar koffie voor onze fietsers, in Herberg ‘De Peel’ te Ijsselstein

Vandaag is de groene B-trein naar Ijsselstein geweest om de wel bekende zondagse koffie aldaar te nuttigen. De route van deze week bracht ons via mooie landelijke, maar vooral rustige, wegen door het Peel gebied waar we met 11 man sterk de 90 km vlot weg werkten.

De kapitein van deze week was Jan en zijn missie is prima geslaagd, de tocht was verrassend en kende vele bochten die het nodige stuurwerk van team vergde.

Dankzij een actief lid is er een mooi stukje film gemaakt welke we jullie niet willen onthouden.

We wensen de leden van de A-groep veel plezier en mooie hoogtemeters toe in de Italiaanse Dolomieten en verwachten dan ook een paar mooie plaatjes. Terwijl van de B, C en D groep 14 leden aankomende vrijdag een 3-daagse gaan fietsen in de buurt van Harderwijk waar ze 400 km gaan wegtrappen.

Allen veel plezier en geniet van de tijd samen en voor vandaag nog veel plezier op de kermis.

A-groep en D-groep doen ‘De Leyetocht’

Zondag 19 augustus zijn 5 heren van de A-groep en 3 dames van de D-groep om 7:00 vanaf gemeentehuis vertrokken naar Helvoirt om daar de Leyetocht te gaan fietsen.

De heren kozen voor de 150 km

Terwijl de dames voor de 100 km kozen.

Beide groepen hebben deze tocht met succes afgerond, ondanks de behoorlijke wind die er stond en welke in merendeel tegen werkte. Vind het met name van de dames een knap stuk werk en zeker gezien de kleine groep. Met 3 man, bedoel dames,  heb je niet veel tijd om de herstellen, chapeau hiervoor.

De koffie en fris is dan ook welverdiend

Hopen dat er volgende keer meer meegaan met een tocht.

B-groep is op de koffie geweest in Vlierden

Vandaag is de B-groep met 13 man sterk, onderleiding van kapitein Teun, op de koffie geweest in Vlierden. De ‘groene trein’ ging via rustieke landwegen met hier en daar een verdwaald fietspad naar Vlierden alwaar bij de Roompot werd gepauzeerd. De route was verrassend en voor de meeste nieuw, althans geheel anders dan de standaard route naar Vlierden. De tocht was circa 98 km lang en tegen 12:30 waren we weer lekker thuis met een mooi gemiddelde van 27,8.

Gelukkig hadden we in de ochtend de wind meer tegen dan op de terug weg, hij was toch wel duidelijk aanwezig en zeker in het Peel gebied waar soms een lang stuk route onbeschut was. Tijdens zo’n open stukken besef je weer dat het toch fijn is om een actieve groep te hebben zodat er voldoende doorgedraaid kan worden en je kunt herstellen.

Helaas staan ze er niet allemaal op (mijn maatje links en de 2 voorste niet).

Benieuwd hoe het de andere teams is vergaan. Hoor graag hun verhalen.

B-groep doet ‘Ton Zegers’ route naar Well

Zondag heeft de B-groep met 11 man sterk onderleiding van kapitein Teun de ‘Ton Zegers’ route naar Well gedaan. Deze route brengt ons via Gennip naar Duitsland waar we via rustieke weggetjes naar beneden fietste om weer bij Well de grens over te gaan. In Duitsland is het erg rustig op de weg en je komt er nauwelijks een auto of fietser tegen dus was het heerlijk ontspannen de kilometers wegtrappen. Na circa 58 km werd restaurant ‘Onder de Linden’ in Well aangedaan waar de koffie wederom lekker smaakte.

Na de koffie werd er lekker doorgereden (wind in de rug) om van het Maasgebied te genieten. Rond de klok van 12:30 na circa 104 km waren we weer terug in Zeeland.

allen bedankt voor de mooie klets en gezellige tocht. Tot dinsdag danwel zondag, geniet van de week.

WielerSportClub Zeeland N.Br