Daphny van den Brand Classic

Een jaarlijks terugkerend evenement op de NTFU toertocht kalender is de Daphny van den Brand classic, welke dit jaar alweer voor de 7e keer georganiseerd wordt.

Deze toertocht is vernoemd naar onze lokale Zeelandse trots. Daphny is in totaal 11 keer Nederlands kampioen, 3 keer Europees kampioen en in 2003 (in Monopoli Italië) wereldkampioen veldrijden geworden. In datzelfde jaar werdt ze bovendien ook nog Nederlands kampioen op de mountainbike. Kortom een dame om met recht trots op te zijn!

Door de NTFU wordt deze tocht beoordeeld met 3 sterren. Het is voor zowel dames als heren een zeer aantrekkelijke toertocht met onderweg een zeer goede verzorging. Het start- en eindpunt –Herberg d’n Brouwer in het centrum van Zeeland heeft een mooi terras. Daar is volop gelegenheid om onder genot van een heerlijk muziekje wat te drinken, eten en na te praten. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Inschrijven en vertrek voor zowel dames als heren begint om 08.00 uur en is mogelijk tot 09:30 uur. Mogelijkheid voor voorinschrijven kan via de NTFU.

Dit jaar is er – net als vorig jaar – keuze uit 3 afstanden:
– 90 km – 362 hoogtemeters
– 103 km – 493 hoogtemeters
– 124 km – 633hoogtemeters

Het centrale startpunt voor alle 3 de afstanden is nieuw:
Herberg d’n Brouwer, kerkstraat 62 in het centrum van Zeeland

ROUTEBESCHRIJVING TOERTOCHT

Vanuit hartje Zeeland gaan we snel het buitengebied richting Reek ,Velp,  Grave waar we via de Maas Brug de Maas over steken . Hierna volgen we een stuk de Maas dijk richting Overasselt.

Na Overasselt gaat de route over land wegen naar Malden .De eerste hoogtemeters volgen bij het viaduct over het Maas /Waal kanaal. Vervolgens gaan we via Malden het heuvelland in , bij het zweefvliegveld net over het spoor is de eerste splitsing . De route 90 KM gaat rechts af en vervolgt na c.a 200 m links het fietspad richting Groesbeek. In Groesbeek  gaan we dan rechts af waar ook de 103 en de 124 km routes weer aansluiten.

De 103 en de 124 km gaan bij het zweefvliegveld links af  en vervolgen hun weg richting Berg en Dal, in Berg en Dal  is de volgende splitsing waarbij de 103 km rechts gaat richting  de rotonde bij Pretpark Tivoli, hier zal straks de 124 km route ook weer aansluiten.

De 124 km gaat links richting Nijmegen en pakt nog wat klim werk voordat ze de Ooi polder in fietsen . Via de Ooi Polder over mooie wegen komt de 124 KM route aan in Beek Upbergen  en pakken ze de klim naar Berg en Dal, om bij Tivoli weer aan te sluiten bij de 103 km route.

Van hieruit met nog enkele beklimmingen  naar Groesbeek waar ook de 90 km weer op de route aansluit en we kunnen afdalen naar  onze vertrouwde en unieke pauze plek aan het water, de Dolfijn in Mook

Na weer op adem te zijn gekomen gaan alle routes opnieuw het heuvelland in richting Groesbeek , voor Groesbeek draaien we rechts af richting Breedeweg en Milsbeek om nog wat licht klimwerk te verzetten. Net na Breedeweg ligt er nog een mooie lus voor de langste afstand, waarna zij sluiten voor Milsbeek weer bij de andere routes aansluiten .

Van af nu lopen alle drie de routes gezamenlijk via Gennep waar we de Maas weer oversteken, via Oefelt /Haps en Mill door het buiten gebied  terug naar Zeeland.

Daar kunnen we lekker nagenieten van deze prachtige toertocht op het terras van Herberg d’n Brouwer.

WielerSportClub Zeeland N.Br