Meerdaagse WSC Zeeland zaterdag 4 en zondag 5 september

Zaterdag 4 september verzamelden zeven mannen en vijf vrouwen zich bij het gemeentehuis in Zeeland. Daar stond Ton al klaar met de auto om onze bagage te vervoeren naar Sporthotel Bruurs in Baarle-Nassau. Een aantal fietsers gingen nog even naar huis om een jas of mouwstukken te halen, want de beloofde zon had plaats gemaakt voor miezer en kou. Dat kon de pret niet drukken en iets warmer aangekleed werden we door Fien, Sammie en Ton uitgezwaaid en vertrokken we voor een tocht van ongeveer 120 kilometer richting Baarle-Nassau.

Via een mooie en rustige route kwamen we in de buurt van Best en daar werd onze navigator uitgedaagd, omdat alle bruggen over het kanaal afgesloten waren. Via een Eindhoven Airport konden we uiteindelijk toch richting Wintelre waar we een pauzestop hadden bij d’n Hut. De appeltaart met slagroom en warme vanillesaus was zo groot, dat zelfs Gijs moeite had om deze op te krijgen. Ook de soep ging er goed in.

Nieuwe energie opdoen

Het laatste stukje al fietsend op de grens van Belgie-Nederland kwamen we in Baarle-Nassau aan en genoten van het mooie centrum. Op de parkeerplaats van Sporthotel Bruurs werden we ontvangen door Ton en Thea. Perfecte timing Ton!

De kamers werden verdeeld en het was even zoeken, want er stonden geen kamernummers op de pasjes, dus maar voor elke deur houden tot er één open ging. Leonie had steeds ruzie met haar deurpasje en dan ging er weer een alarm af. Spullen neerzetten en eerst lekker op het terras in de zon genieten van een heerlijk biertje, wijntje of iets fris.

De kamers werden verdeeld en het was even zoeken, want er stonden geen kamernummers op de pasjes, dus maar voor elke deur houden tot er één open ging. Leonie had steeds ruzie met haar deurpasje en dan ging er weer een alarm af. Spullen neerzetten en eerst lekker op het terras in de zon genieten van een heerlijk biertje, wijntje of iets fris.

Om 18.30 uur was voor ons een tafel gereserveerd bij Eeterij Lambik in het centrum. Een lekkere wandeling voor onze beentjes en Joop en Jeno sloten de rij. De ene liep niet zo snel en de andere kon niet meer zo snel. Eeterij Lambik is een leuke ambiance met gezellige bediening en lekker eten en drinken. Terug bij het hotel nog een afzakkertje en daarna lekker in ons bed.

We werden wakker met een stralende blauwe lucht en Jeno had daar al lang van genoten tijdens zijn flinke ochtendwandeling. Het ontbijtbuffet was ruim voldoende om ons weer gereed te maken voor de terugweg. Alle tassen werden weer verzameld en een kleinzoon van Joop kwam deze voor ons ophalen.

Alle fietsen weer uit de opbergruimte, nog even de nodige plaspauzes en bidons vullen en we gingen op weg richting Zeeland door een mooi stuk bos.

De navigatie van Joop was daarna regelmatig te kluts kwijt, waardoor we goed hebben kunnen oefenen met keren op de weg. Iedereen geslaagd. Blijkt toch weer dat de harde schijf van Joop zelf beter werkt dan de harde schijf van zijn navigatie. Het hielp ook wel dat een mooie, hardlopende dame ons de juiste straat aan kon wijzen.

Bij pannenkoekenhuis De Rode Haktol in Oirschot hadden we pauze. Voor sommigen wat te lang, want zij hadden de lunch al op en de andere tafel moest toen de lunch nog krijgen. Allemaal weer vol energie en weer op de fiets. En al kletsend en genietend van het mooie weer, waren we al weer snel bij Café het Oventje voor, helaas de laatste keer, een gezellig drankje en een heerlijk diner.

Kortom weer een heerlijke meerdaagse gefietst met een mooie route, veel slap en serieus gekletst en lekker gegeten en gedronken.

De WSC-Zeeland jubileum prijsvraag

Zoals op de homepage te zien heeft Jan v.d. Zanden een fantastische etalage ingericht met allerlei items van en over onze club.

Wie telt het juiste aantal keren dat onze clubnaam in de etalage te zien is? Dat mag de huidige of een oude naam van de club zijn, ook de gebruikelijke afkorting telt mee.

Geweldige prijzen te winnen

Elke keer als de etalage vernieuwd is, start een nieuwe ronde. Per ronde kun je een kop koffie met gebak winnen tijdens een clubrit. Een ijsje na afloop, of twee samen met een vriend(in) gewoon op zondagmiddag kan natuurlijk ook. En tijdens ons grootse jubileumfeest maken we een overall winnaar bekend, die een gigantische verrassingsprijs in de wacht sleept. Bij meerdere goede antwoorden wordt er geloot. Elk clublid kan meedoen, maar ook je gezinsleden zijn welkom.

Stuur je antwoord onder vermelding van “Etalage 1” naar Jan.knijnenburg@hotmail.com.

Doe allemaal mee, ook om onze sponsor te eren voor dit prachtige initiatief.

Inmiddels heeft Jan etalage twee ingericht, met prachtige items uit het vroege begin van onze club. In de vorige etalage was 52 x de naam van onze club te vinden:
1 x op het bord
4 x op een vaantje
1 x op het shirt
1 x op de grote foto
19 x op de grote ronde foto boven op de shirts
26 x op de shirts onder op de grote ronde foto.

Met het antwoord 52 keer is Karin Klamer de eerste winnaar van onze prijsvraag. We zullen de prijs zo snel mogelijk bij haar bezorgen.

Stuur het nieuwe antwoord met “etalage 2″naar hetzelfde adres.

Aanpassingen op de website

We gaan op de volgende vergadering een aantal veranderingen op de website introduceren. Vanaf die datum kun je als clublid op de site inloggen voor extra mogelijkheden. Voor autotochten moet je je opgeven via de website. Je ziet dan meteen wie er al opgegeven zijn, en of vervoer geregeld is. Dat kan op een laptop, Tablet, of zelfs op je GSM. Dit neemt onze secretaris een hoop werk uit handen. Opgeven via E-mail kan dan niet meer.

Ook het bestellen van nieuwe kleding gaat dan via een formulier op de website. Het formulier dwingt je om alles wat noodzakelijk is ook echt in te vullen. Hopelijk voorkomt dit kostbare fouten.

gPS routes op de site

De mooiste routes van onze clubleden staan vanaf nu op de site. Je kunt deze op een kaart tot in detail bekijken (werkt alleen op een computerscherm, niet op telefoon). Je kunt ze downloaden, en op je eigen GPS systeem laden. Er staat wat extra info op het hoofdmenu GPS Route tracks, op de pagina’s daaronder staan de routes. Stuur mooie routes op naar beheer@wsc-zeeland.nl. We willen aan het eind van het seizoen via deze site een verkiezing voor de mooiste route houden.

Club ATB tocht Horst

Vandaag voor de eerste keer in de nieuwe lockdown met de club op pad geweest. Deze keer naar de vaste ATB route in Horst. Voor een enkeling de eerste kennismaking met deze route die terecht hoog staat in de nationale ranking, en voor ons zelfs vanuit Zeeland op fietsafstand te bereiken.

Kwart voor 8 stonden de meeste deelnemers klaar bij het gemeentehuis en werd de kar geladen. Met mondkapjes op de auto in en een half uurtje rijden naar de parkeerplaats.  Daar ging iedereen in kleine groepjes los op dit parkoers waar kijken en sturen  een vereiste is. Niet veel hoogtemeters maar de combinatie van scherpe bochten maken het toch zwaar. De meeste volbrachten minimaal 2 x de rode ronde, soms nog aangevuld met de blauwe route.

Wat anders dan normaal maar met een lekker clubgevoel en voldaan weer naar huis.

Hier een kleine impressie van Horst

Binnenkort komt een aangepast winterprogramma voor de komende weken waarmee we samen gezond en veilig kunnen blijven genieten.

WielerSportClub Zeeland N.Br