gPS routes op de site

De mooiste routes van onze clubleden staan vanaf nu op de site. Je kunt deze op een kaart tot in detail bekijken (werkt alleen op een computerscherm, niet op telefoon). Je kunt ze downloaden, en op je eigen GPS systeem laden. Er staat wat extra info op het hoofdmenu GPS Route tracks, op de pagina’s daaronder staan de routes. Stuur mooie routes op naar beheer@wsc-zeeland.nl. We willen aan het eind van het seizoen via deze site een verkiezing voor de mooiste route houden.

Club ATB tocht Horst

Vandaag voor de eerste keer in de nieuwe lockdown met de club op pad geweest. Deze keer naar de vaste ATB route in Horst. Voor een enkeling de eerste kennismaking met deze route die terecht hoog staat in de nationale ranking, en voor ons zelfs vanuit Zeeland op fietsafstand te bereiken.

Kwart voor 8 stonden de meeste deelnemers klaar bij het gemeentehuis en werd de kar geladen. Met mondkapjes op de auto in en een half uurtje rijden naar de parkeerplaats.  Daar ging iedereen in kleine groepjes los op dit parkoers waar kijken en sturen  een vereiste is. Niet veel hoogtemeters maar de combinatie van scherpe bochten maken het toch zwaar. De meeste volbrachten minimaal 2 x de rode ronde, soms nog aangevuld met de blauwe route.

Wat anders dan normaal maar met een lekker clubgevoel en voldaan weer naar huis.

Hier een kleine impressie van Horst

Binnenkort komt een aangepast winterprogramma voor de komende weken waarmee we samen gezond en veilig kunnen blijven genieten.

Sporten volgens de nieuwe regels

Vanaf deze week zijn voorlopig alle georganiseerde toertochten afgelast. We kunnen wel blijven fietsen, zowel op de racefiets als op de ATB, maar we moeten wel aan de volgende regels voldoen:

Maximaal met 4 sporters in een groepje
Altijd anderhalve meter afstand, ook binnen het groepje
Zorg dat je altijd een mondkapje bij je hebt.
Houd afstand tot mede-weggebruikers, en geef duidelijke signalen.

Klimmen in Trois Ponts

Eindelijk was het zover, de eerste keer dat een vooraf geplande tocht op de weg-kalender die door kon gaan. En we hadden er zin in.

Om half 7 vertrok een paar auto’s en een kar met 10 fietsen naar Trois Ponts om daar eens flink hoogte meters te maken. Voor de één een jaarlijks evenement waar naar uit wordt gekeken, voor de ander een eerste kennismaking van de beroemde ‘lusjes’ en van alles daar tussen. Mannen van de A-, en B-groep en een paar dames gingen (voorzien van mondkapje, want dat was verplicht voor de meters van de fiets naar het terras) van start onder perfecte omstandigheden. Ieder in eigen tempo, want hoe mooi het ook is, klimmen in de Ardennen én genieten kan alleen als je je eigen grenzen kent en respecteert.

Lusje 6 met de 5 km lange klim naar Wanne is een mooie opwarmer, dus daar begon iedereen mee. Ramon verloor al in de tweede afdaling een bidon, maar wist die in de 5e ronde wonderbaarlijk genoeg weer terug te vinden, toen had hij hem ook harder nodig. Na elke lus was er de gelegenheid om even bijtanken, de mannen van de A deden dat om de andere ronde. Ook lusje 1 is (voor de kenners het rondje langs het stuwmeer, met een paar venijnige stukken) is door iedereen bedwongen.

Ook al deed het af en toe even ‘pijn’, iedereen genoot: van het uitzicht, gezellig fietsen, lekker afdalen of de gedachte van een lekker drankje op het terras. Drie bikkels voltooiden de 6 lusjes, 139 km en 3401 hoogtemeters, maar respect en voldoening bij iedereen.

Na afloop de ervaringen uitgewisseld op het terras en iedereen was het er over eens: prachtige omgeving en geschikt voor iedereen die eens een keer op een dagje wat meer wil dan de bultjes bij Groesbeek/ Nijmegen en prima te doen op een dag (en daar sta je graag vroeg voor op).

Volgend jaar vast en zeker weer op de kalender, hopelijk dan weer onder ‘normale’ omstandigheden en met nog meer liefhebbers.

Frans

De meerdaagse komt eraan

We hebben een mooi hotel in het centrum van Zutphen geboekt.
http://www.hotelsgravenhof.nl
Joop heeft alweer een paar mooie routes uitgeknobbeld, met wat meer vrije tijd dan andere jaren. De bagage wordt voor ons weggebracht door Sjaak Janssen.

Programma:

Vrijdag 4 sept. om 10.00 uur vertrek vanuit Zeeland. plm. 90 km.
Na aankomst wat tijd om de stad te verkennen.
Zaterdag 5 sept. om 9.30 vertrek voor een ochtendrit. Rond de lunch zijn we terug in de buurt van Zutphen. Liefhebbers kunnen daarna nog een middagrit doen, anderen kunnen zich ook in de stad vermaken.
Zondag 6 sept. om 9.30 fietsen we weer naar Zeeland. plm. 100 km. Daarna hebben we met elkaar nog een afsluitend diner.

Geef je snel op bij jan.knijnenburg@hotmail.com (voor 1 aug)

Mensen die pas op zaterdag willen aansluiten kunnen dat melden bij de opgave. We kunnen dat nog met het hotel regelen. We zullen jullie met elkaar in contact brengen, zodat jullie zelf het vervoer kunnen regelen. Laten wegbrengen kan, maar mocht iemand zelf rijden, dan kunnen we de auto samen met de bagage ophalen.

WielerSportClub Zeeland N.Br