GPS Avond

Leden bereiden zich in de winter voor op de GPS-toekomst.

Enkele leden fietsen (al) met een GPS toestel, maar voor de meeste leden is dat nog onbekend terrein. Een aantal ziet wel toepassingen.

Daarom kwamen onlangs een aantal GPS leken en meer ervaren gebruikers bij elkaar om elkaar vooruit te helpen.  In de ‘studie ruimte’ van Dorien zaten ze dicht op elkaar met computer om basis kennis uit te wisselen. Onder leiding van Jeno werden demo’s gegeven over het gebruik van BaseCamp. De mannen en vrouwen leerden waar en hoe ze geschikte kaarten kunnen vinden en importeren in BaseCamp. Er werden routes gemaakt, aangepast, gesplitst en aan elkaar geplakt. Tenslotte werden ze ook op de toestellen gezet voor navigatie.

De avond werd erg gewaardeerd. “Nu kunnen we zelf verder oefenen en zo de broodnodige ervaring opdoen“ aldus de deelnemers.

We hebben niet allemaal een ingebouwd kompas en neus voor de beste routes, maar op deze manier kunnen we binnenkort wel gebruik maken van alle mooie routes die al verzameld zijn. Desgewenst wat ingekort of uitgebreid, dus helemaal op maat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *