Kronkels

Vanavond is de voorjaarsvergadering van onze fietsclub. Zijdelings volg ik de Wereld draait Door. Vanuit de keuken hoor ik Smeets spreken over Kobe Bryant en zijn aankondiging van het door hem gemaakte filmpje. Liefde en dankbaarheid was de inhoud. Het filmpje  maakte op me  veel indruk (4 minuten op you tube) en terwijl ik hierna op mijn gemak naar de tip fietste moest ik  er aan denken. Op het paadje bij de voormalige boxenfabriek zie ik een flits op de fiets door het rood de Bergmaas overschieten. Houding plus snelheid verraden haar identiteit. In de eerste 2jaar van onze damesafdeling heb ik vaak genoeg naast,achter en voor haar gefietst.   Bij mijn binnenkomst zit het merendeel van onze leden gereed voor de opening van het jaarlijkse hoogtepunt. De achterste rij met de hoge zetels is ingenomen door de gezellige harde kern van de damesgroep waarmee onze fietsclub een paar jaar geleden gestart is. Zelf vind ik een lege stoel op de rij hiervoor en maak zo de seniorenafdeling compleet. We hebben goed zicht op de bestuurstafel voor ons en aan de rechte zijde van de zaal ,in de afgeschermde zitjes zit de snelle afdeling van onze club. Bij het agendapunt kleding valt mijn blik op de voorwerpen aan de muur achter de bestuurstafel. Een herinnering aan vroegere tijden. Fietskleding in een grote maat en een oranje fiets met een bijzonder voorwiel en een zeer apart zadel. Mijn fantasie dreigde op hol te slaan maar onze voorzitter stak hier een stokje voor en ik was weer terug op aarde. De agendapunten worden afgewerkt en via een merkwaardige bestuursverandering sluit de voorzitter deze vlot verlopen vergadering met de uitnodiging tot een gezellige nazit onder het genot van een drankje. In afwachting van het drankje en in het geroezemoes fantaseer ik toch even over de voorwerpen aan de muur. Heel ver kom ik niet want ik wordt gestoord door Jan v/d Zanden. Jan heeft een tijdje terug mijn wegfiets in beslag genomen omdat ik mijn trouwe tweewieler te weinig aandacht gegeven had. Enthousiast vertelt hij dat de fiets weer klaar is voor het wegseizoen. Met zijn uitleg vol passie krijg ik te horen wat mijn  Gazelle allemaal heeft moeten ondergaan in zijn hobbyruimte. Tandwieltje zus,kabel zo een moertje hier en schroefje daar het wordt dan veel voor mij. Een deze dagen breng ik hem wel bij je thuis zo besluit Jan zijn betoog. De bar  van ons,clubhuis, was  niet geopend dus  op tijd naar huis. Op de 2hekkenweg kom ik in mijn gedachten tot de conclusie dat Jan v/d Z en de basketballer iets gemeenschappelijks  hebben. Dat is de liefde voor de hobby die ontstond vanuit hun beroep. Op dinsdagavond toont Jan het resultaat. . Mijn rode vriend had een metamorfose ondergaan.  De gazelle staat er tip top bij gereed voor het nieuwe seizoen. In de huiskamer praten Jan en ik verder en zo komt mijn gedachten spinsel van de vorige avond nog even ter sprake. Het blijkt inderdaad de liefde voor het oude te zijn van Jan. Bij de retro fiets zit zijn hart. Bij zijn vertrek kijk Jan nog eens trots naar zijn arbeid. Ik sluit de deur zet de Gazelle op zijn plaats en zelfs nog met mijn vriend. De volgende 122367km haal ik niet meer jongen,jij misschien nog wel. Glimmend kijkt hij me aan en antwoord in fietsentaal. Hindert niet baasje,voor het komende seizoen ben ik klaar nu jij nog.

Joop.

2 gedachten over “Kronkels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *