Genieten van het ATB weekeind

Met acht man, nou nee, met zes mannen en twee vrouwen hebben we dit weekeind genoten van een veelbewogen ATB weekeind in Overijssel. Het begon al met een volkomen onverwacht huwelijksaanzoek aan Leonie. Na aankleden en een kopje koffie in het hotel vertrokken we voor 70 km, waarvan het grootste deel single track, met heel veel korte klimmetjes, leuke afdalingen en scherpe bochten. En een lekker zonnetje dat op onze helm stond te branden.

Nog aan het bekomen van een heftig moment
Hier zagen we er nog allemaal fris uit.

Terug in het hotel hebben we ons vochtverlies van de zware inspanningen een beetje aangevuld. Er werd ons een heerlijk diner geserveerd, door de dames van het hotel, die belangstellend informeerden naar de tocht, en ook nog leuke tips gaven voor de tweede dag. Een van de serveersters was nog in hevige twijfel om de tweede dag met ons mee te fietsen. De volgende dag togen we naar de Holterberg. Hier waren de vele klimmen wat langer, en de afdalingen soms spectaculair steil. We moesten zelfs onze beste stuurman uit de struiken vissen.

Gelukkig bleven fiets en stuurman onbeschadigd.

In het hotel spraken we nog met een wielerliefhebber die vertelde dat hun club veel moeite deed om de routes goed begaanbaar te houden. Gaten boren langs de route, of een complete kuil naast de route om het water weg te laten lopen. Aanvullen met vers zand, en begin van de winter zelfs met baldblazers de route vrij leggen. Onze complimenten!

Na een probleem met een vergeten sleutel en een afgesloten kamer, bleek dat het hotel op zondag niet bemand is. De telefoon gaf een antwoordapparaat, dus dat schoot ook niet op. Via een beveiligingsfirma werden de eigenaren op hun GSM gebeld, en net toen wij de moed al opgegeven hadden kwam een vriendelijke medewerkster onze kamer openen. Mochten er volgend jaar meer mensen mee willen, dan beloof ik ze een gezellig weekeind met veel fietsplezier.

Jan

Een gedachte over “Genieten van het ATB weekeind”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *