Daphny van den Brand Classic

 

Daphny v.d.Brand Classic

Een jaarlijks terugkerend evenement  is de Daphny van den Brand classic welke dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd.

De Classic is vernoemd naar onze Zeelandse lokale trots die 11 keer Nederlands kampioen Veldrijden, 3 keer Europees kampioen en in 2003 in Italië (Monopoli) zelfs wereldkampioen veldrijden is geworden en in het zelfde jaar ook Nederlands kampioene op de mountainbike. Kortom een dame om met recht trots op te zijn.

Elk jaar rond 10 juli wordt deze classic door W.S.C. Zeeland georganiseerd en gaat over Brabantse-,  Noord Limburgse-, en Gelderse wegen. De routes zijn 80 en 110 km.

Bij de langste afstand staan een aantal meer heuvels op het programma, waarbij de Zevenheuvelenweg in Groesbeek natuurlijk niet ontbreekt. Uiteraard is er eerst een mooie aanloop door het buitengebied van het dorp Zeeland over karakteristieke Brabantse fietswegen en een stukje Limburg naar de omgeving van Groesbeek. Daar is na een eerste echte klim de pauze voor de deelnemers aan de 80 km bij het inmiddels geroemde stekje “de Dolfijn” aan het water in Mook. De deelnemers aan de lange afstand beklimmen eerst nog een paar heuvels voor zij pauzeren in Groesbeek bij “de Oude Molen”. Daarna gaat de route over de Zevenheuvelenweg over een aantal bosrijke paden naar Molenhoek waar de routes weer samenvoegen. Gezamenlijk gaan de routes verder via een stukje dijk en nieuwe natuur rond de Kraaijenbergse plassen terug naar het Brabantse Zeeland.

3 De start is zoals elk jaar bij Camping “De Heische Tip”, Straatsven 4 5411 RS in Zeeland Noord Brabant.

Deze classic is door het NTFU beoordeeld met 3 sterren en is voor zowel dames als heren een zeer aantrekkelijke toertocht met onderweg een zeer goede verzorging. De Heische Tip is gelegen aan een natuurvijver met een mooi terras. Daar is (bij mooi weer op het terras) gelegenheid om onder genot van een heerlijk muziekje wat te drinken/ eten en na te praten. Tevens heeft de Heische Tip heeft een uitstekende gelegenheid om na de tocht te douchen.

Inschrijven en vertrek voor zowel dames als heren begint om 08.00 uur tot 09:30 uur.

Mogelijkheid voor voorinschrijven kan via info@wsc-zeeland.nl

WielerSportClub Zeeland N.Br