Meerdaagse Niederkrüchten wederom een zeer geslaagde activiteit

Ook dit jaar zijn de B, C en D groep gezamenlijk weggeweest voor een meerdaagse tocht. Dit jaar een 2-daagse waarbij we, net als vorig jaar, met 7 vrouwen en 7 mannen (wel een andere samenstelling)  in de ochtend vertrokken vanaf Kapelweg 14. We waren enigszins ongerust door de voorspelde weersverwachtingen, het zag er met name voor de zaterdag niet ze best uit. Achteraf viel het erg mee en hebben we lekker gefietst, geen wind en nagenoeg geen nattigheid. Het laatste stukje van de eerste dag hebben we een beetje regen gehad, je wordt viezer en natter van het spatwater dan de regen zelf. Om klokslag 10:00 uur vertrokken we naar onze tijdelijk nieuwe heimat.

Net als de voorgaande edities was ook nu Joop onze wegkapitein en hij had een mooie route uitgestippeld die ons via De Peel, langs de Maas naar Duitsland bracht waarbij we 133 km aan genot onder de banden lieten rollen.

 

Uiteraard werd er op tijd gestopt voor een overheerlijke lunch in Helenaveen, deze lieten we ons goed smaken onder het genot van plaatselijke bezienswaardigheden.

Bij het vullen van onze bidons keken we wel verbaasd op, we worden blijkbaar op gelijke hoogte gezet met onze trouwe viervoeter.

Na de lunch gingen we weer goedgevuld op weg voor het tweede deel van de dag, dat dit anders was dan het eerste deel werd al vrij snel duidelijk. Het eerste deel hebben we zonder problemen doorlopen maar in tweede deel kregen we al snel te maken met een paar stootlekken als gevolg van slecht wegdek (behoorlijk gat in asfalt).

Zoals je ziet zijn de rolpatronen nog goed zichtbaar en worden de dames keurig geholpen door een aantal galante heren, onderwijl zijn de andere een speciale oefeningen aan het doen in het plaatselijk groen. Nog eens navragen waar deze dan goed voor zijn.

Na dit oponthoud fietsen we heerlijk langs de Maas en zijn bij het plaatsje Neer met de fiets/voetgangers pontje overgestoken.

Aan de overzijde van de Maas lag  een gravel pad, en je raadt het al ‘hier hadden we onze derde lekke band’, gelukkig ook de laatste voor dit weekend. Maar ook hier een aantal galante heren die helpen, het helpen is dus blijkbaar niet alleen weggelegd voor dames.

Aangekomen op de plaats van bestemming werd eerst gezocht naar een geschikte locatie voor het avonddiner, echter bleken de restaurants behoorlijk vol te zitten en zou pas laat gegeten kunnen worden. Met onverrichte zaken zijn we naar ons Pension ‘Haus Andrea’ gegaan waar ieder zich heeft opgefrist. Fris en fruitig zijn we terug gelopen naar het dorp (circa 800 mtr) om alsnog een restaurant te zoeken. eerst werd de lokale ijsboer aangedaan waar de eerste zich goed liet smaken, was ook dik verdiend.

Helaas had deze locatie maar 1 koel biertje voor ons staan dus snel naar restaurant Notre’s Café & Restaurant Inselschlösschen am Hariksee, waar we gelukkig nu om 18:30 aan konden schuiven. Wellicht omdat we nu gewassen en geschoren waren. Dit was een hele mooie gezellige locatie, gelegen aan het water met een Griekse keuken die ons erg goed smaakte.

Voldaan keerden we terug naar ons nest en genoten van een goede nachtrust. In de ochtend werden we gewekt door een haan zodat we rond 8:30 elkaar weer zagen aan de ontbijttafel. Volgens Duitse traditie is dit een goed gevulde tafel en zeker niet slecht. Er werd lekker gekeuveld en de route van de dag door besproken.

De zondag zijn we via een totaal andere route over een afstand van 120 km terug gefietst en ook hier betrof het weer een geweldige tocht.

Via het dorp Kessel zijn we met de pont de Maas overgestoken om zo naar onze eerste pauze plaats te gaan.

Uiteraard werd er tijdens lunchtijd gepauzeerd en omdat we in het Limburgse land waren moest er natuurlijk een vlaai naar binnen worden gewerkt. Dit koste ons geen moeite.

Na de vlaai werd de tocht verder voortgezet om in Overloon bij het Oorlogsmuseum een ijs dan wel koffie te nuttigen zodat we ook weer niet te vroeg thuis zouden zijn.

Van hieruit linea recta naar eetcafé ‘t Oventje waar ons weer een heerlijke afsluitende maaltijd stond te wachten. Iedereen was voldaan van de tocht en zat vol mooie verhalen en adviezen voor de tocht van volgend jaar. Voor 2020 zal dit weer een een 3-daagse tocht worden en wel in het weekend van vrijdag 4, 5 en 6 september 2020. Noteer deze alvast in jullie agenda.

Namens alle deelnemers willen we de organisatie bedanken voor weer een mooi happening en leuke herinneringen die we nog lang zullen meedragen.

2 gedachten over “Meerdaagse Niederkrüchten wederom een zeer geslaagde activiteit”

    1. Joop, wij hebben ook erg genoten en kijken al uit naar volgend jaar. Het is ook een mooie groep om mee op stap te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *