afsluiting van het ATB seizoen

In  de maanden oktober tot en februari reed er op  iedere donderdagmiddag een groen lint fietsers door en over de Maashorst. Een groepje  grijze mannen proberen zo gezellig te sporten. Het gebied blijft mooi. Ondertussen wordt er ook aan algemene ontwikkeling gedaan. Grondonderzoek na een valpartijtje geeft soms nieuwe informatie en dit seizoen is de  opleiding poortwachter gestart en dat was voor niet iedereen een simpele cursus. Op de zondagochtend ging het groene lint naar en door het bosgebied van omliggende plaatsen en immer in een gezellige sfeer.

Tijdens een koffie pauze werd het idee om eens in de buurt van Arnhem te fietsen met een bezoekje aan het MTBmuseum in Schaarsbergen.

Op 24 febr hebben we dat met 6 personen gedaan. We werden door de oprichter van het museum met een enthousiast verhaal en een kop koffie ontvangen.

Na een rondgang door de geschiedenis van de MTBfiets  vertrokken we voor onze rit door deze mooie omgeving. Via leuke paadjes en paden en prachtige single tracks doorkruizen we deze afwisselende omgeving. We hadden twee routes verbonden tot een, en in het tweede gedeelte rijden we nagenoeg enkel op single tracks met kombochten en hoogte verschillen op een uitstekend onderhouden traject. Het was voor ons een groot verschil met de bulten in ons eigen fietsgebied. In totaal 49km met 1km openbare weg en 35 km single tracks met 290 klimmeters . Bij terugkomst op de start locatie koffie en chocolademelk ev douche en na babbelen met een aantal vrijwilligers van het museum.

Deze vrijwilligersgroep doen ook het onderhoud aan de atb route. Het was voor ons een prachtige fietsdag met de nodige inspanning en een snuif fietsgeschiedenis.    Joop    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *