ATB winterweekeind

7 kerels, klaar voor vertrek

Op zaterdag 4 maart vertrokken we in alle vroegte (volgens sommigen erg vroeg) voor een weekeindje fietsen in en rond Winterswijk. We verbleven daar in een prachtig familiehotel, waar we zeer hartelijk ontvangen werden met koffie voor de start.

Er zijn rond winterswijk een paar prachtige routes uitgezet, met afwisselend zeer scherpe singletracks en wat rechtere stukken voor de snelheidsduivels. Op een oude vuilnisbelt was het een gekronkel van jewelste, met zeer steile klimmen en afdalingen. Ook stukken met spekgladde kinderkoppen, los zand, soms een beetje modderig, maar voor iedereen erg spectaculair. Af en toe wat miezerregen hebben we nauwelijks opgemerkt.

Van de route op de vuilnisbelt zijn geen foto’s, iedereen had zijn volle kracht en aandacht nodig op de fiets.
Dit was nog voor de grote bult, waar iedereen nog kon lachen.

Na een welverdiende pauze vond ik het zelf niet erg dat het tweede gedeelte wat minder spectaculair was. Meer dan 70 km zwaar parcours. Die avond in het hotel lekker douchen, en fris aan het bier. Na een heerlijk en uitgebreid diner werden de plannen voor de volgende dag besproken. Besloten werd om het eerste gedeelte van die dag over te doen, met daarna een uitbreiding met extra singletracks. Daarna was het tegen elkaar opbieden en opscheppen over de snelheid en het aantal rondjes dat iedereen op die vuilnisbelt wilde doen. Achteraf kan ik constateren dat niemand zijn grote woorden volledig is nagekomen.

De eerste avond werd afgesloten met wat extra biertjes, en de nodige sterke verhalen. Er is mij echter op het hart gedrukt deze verhalen niet in een verslag te verwerken. Wij hebben genoten, en kijken uit naar de meerdaagse volgend jaar. Noteer het eerste weekeind in maart maar vast in je agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *