Meerdaagse 2 en 3 september 2023.

Zaterdagochtend om 8.00 uur waren alle 11 deelnemers stipt op tijd aanwezig bij het gemeentehuis …………in de dichte mist!  Dat was even een tegenvaller maar gaandeweg klaarde het op. In Burgh Haamstede aangekomen was de mist verdwenen en in de loop van de middag verscheen de zon, later zelfs uitbundig.

Onze eerste tocht voerde naar Zierikzee, een prachtig, goed geconserveerd, stadje aan de Oosterschelde. Vandaar naar Noord-Beveland via de Zeelandburg. De Zeelandbrug is met ruim 5 kilometer nog steeds de langste brug van Nederland. Gelukkig stond er weinig wind. Na een stukje Beveland via Kats terug naar Zierikzee, opnieuw via de Zeelandbrug.

In Zierikzee werd gepauzeerd met een bescheiden lunch, bestaande uit tomaten- en/of vissoep. Vervolgens hebben we Duiveland en Schouwen verder verkend. Via Ouwerkerk met het Watersnoodmuseum, Nieuwerkerk, Kerkwerve, Noordgouwe en tal van andere vaak piepkleine dorpjes. Langs Brouwershaven naar de kust waar een mooi duinpad ons via Renesse naar Burgh Haamstede terugbracht.  Al met al ruim 115 kilometer gefietst.

Even bijkomen en wat drinken op het terras bij ons hotel, opfrissen en daarna eten bij Sence. Dit was lekker en bovendien erg gezellig. We bleven tenslotte als groep als enige achter in de eetzaal. Misschien waren we toch iets te luidruchtig geweest?

Na een (voor de meesten) goede nachtrust en een uitstekend ontbijt reden we via Neeltje Jans naar Walcheren. Neeltje Jans is als werkeiland een onderdeel van de Oosterscheldekering. Heel indrukwekkend. We hebben een en ander uitgebreid bekeken met deskundige uitleg van Jos en Henk.

Daarna naar Veere voor de koffiepauze. Mooi oud stadje aan het Veerse meer. Van Veere dwars door Walcheren naar Westkapelle aan de kust. Deze route bestaat uit paden die aan weerszijden de fietser met hoge hagen beschermen tegen de wind. In Westkapelle geluncht en daarna de kustroute genomen terug naar Neeltje Jans.

De kustroute is de schitterend met vergezichten over de Noordzee, fietspaden door duinlandschappen en bospaden die beschutting geven tegen de zon. Op een zondagmiddag met fraai zonnig weer trekt dat gezinnen met kinderen en senioren met hondenkarren. En dat vereiste van ons (snelfietsers) regelmatig het nodige geduld en stuurmanskunst.

Om even voor 16.00 uur waren we terug bij hotel “Bom”, snel omkleden en douchen, fietsen op de aanhanger en voorwaarts naar het Oventje om met een gezamenlijke maaltijd de tweedaagse af te sluiten.

We hebben 2 mooie dagen beleefd, met schitterend weer en mooie landschappen, veel gevarieerder dan je misschien in de provincie Zeeland zou verwachten. Veel dank aan Joop, onze wegkapitein, voor het uitzetten van de route, aan Tonnie, Jos en Teun onze chauffeurs, nogmaals aan Teun voor zijn rol als penningmeester en niet te vergeten aan Jan die veel tijd stak in de voorbereiding van de tocht en door een blessure verstek moest laten gaan.  Tenslotte dank aan Elly, Dorien, Astrid, Jeno, Adri en Henk voor de humor en de goede sfeer. Zonder jullie was het niet zo gezellig geweest!

Geschreven door Pieter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *